Bacău: Gaură de 80.000 de lei în bugetul oraşului Comănești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a făcut deconturi ilegale de 82.000 de lei luaţi din bugetul local. Pentru a proteja un întreprinzător local, Dorinel Miron a falsificat documente oficiale.

Fostul primar al oraşului Comăneşti, Dorinel Miron, este dator vândut la bugetul Consiliului Local. Într-un singur an, băcăuanul a dat o „ţeapă“ de peste 80.000 de lei, bani pe care acum trebuie să-i restituie. „După ce s-a verificat bilanţul contabil pentru anul 2004, s-a constatat un deficit financiar în bugetul Primăriei de peste 800 milioane de lei vechi. În consecinţă, am sesizat Tribunalul Bacău“, a declarat un expert de la Curtea de Conturi.

Lucrări fără documente
Fostul primar a decontat ilegal unele cheltuieli făcute de o firmă din Comăneşti, care a efectuat lucrări de reabilitare a unor străzi şi de deszăpezire fără să deţină documente justificative. În contul firmei respective, Miron a vărsat peste 70.000 de lei.

Tot el a decontat 23.000 de lei din credite bugetare pentru organizarea unui şantier şi 50.000 de lei pentru o factură telefonică. „S-au făcut doar plăţi parţiale către SC Ţuţu Company, iar după încetarea mandatului meu primarul a refuzat să achite diferenţa. În ceea ce priveşte factura telefonică, nu s-a stabilit cine a cauzat depăşirea“, a încercat să se justifice în faţa instanţei Dorinel Miron.

Verdict de abuz în serviciu
Instanţa a decis că fostul primar, contabilul Primăriei, dar şi un specialist de la Cadastru sunt buni de plată. „Pârâţii sunt obligaţi să plătească în solidar Consiliului Local suma de 82.011 lei, în loc de 94.042 de lei“, a precizat magistratul care s-a ocupat de caz. Deşi pronunţarea s-a făcut luna trecută, hotărârea încă nu a ajuns la Primărie. „În momentul în care voi primi documentul oficial, voi trece la recuperarea banilor. La nevoie, voi pune sechestru pe bunurile lui Dorinel Miron“, a declarat Viorel Miron, actualul primar. Dorinel Miron a fost anchetat de procurori şi pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Găsit vinovat, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

250.000 de lei pentru ţinută corespunzătoare
Şi fostul primar din Moineşti, Vasile Ailincăi, are o datorie către Consiliul Local de peste 250.000 de lei. Tot Curtea de Conturi a concluzionat că banii au fost acordaţi ilegal salariaţilor pentru asigurarea unei ţinute corespunzătoare. Dosarul a ajuns la magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite