Bacău: Funcționarii Primăriei taie “din pix” despăgubirile pentru sinistrați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comoditatea funcționarilor Primăriei dă peste cap promisiunile primarului Romeo Stavarache, iar sinistrații se tem că vor ajunge să doarmă sub cerul liber.

MAI CITIȚI: Sinistrații din Bacău au nevoie de mobilier

Bacău: Digul de pe Negel a fost spart pentru evacuarea apei din Cartierul CFR

Băcăuanii se luptă cu apele revărsate UPDATE (GALERIE FOTO / VIDEO)

Familia Palade locuiește la numărul 32, iar mai mulți pereți ai casei s-au prăbușit. Doar fațada a rezistat, deoarece fusese refăcută de soții Palade. "Primele două comisii care au venit și au analizat situația au stabilit că dauna este de 80 la sută. Practic, casa trebuie reconstruită aproape de la zero", ne-a spus Ana Maria Palade.

Problemele au apărut când a venit a treia comisie a Primăriei. "Doamnele din comisie nici nu au mai intrat la noi, ca să nu se murdărească. Un domn l-a pus pe soțul meu să măsoare cu pasul dușumeaua, după care au plecat", ne-a declarat Ramona Palade, care locuiește în casă împreună cu soțul și cei doi copii.

"Soțul a primit un telefon zilele trecute, de la un domn Diban, din Primărie. L-a luat la întrebări, că a mers în audiență la domnul primar. Apoi l-a întrebat în ce calitate solicită el sprijin, pentru că proprietarul din acte al casei este mama lui", a mai spus Ramona Palade. Mama lui Dan Palade are 90 de ani, e imobilizată la pat și este oarbă, iar cel care se ocupă de acte este moștenitorul legal.

Într-o situație asemănătoare cu cea a familiei Palade se află și Cristinel Vența, de la numărul 34, a cărui casă este pe punctul de a se prăbuși. Bărbatul se teme că materialele de construcție pe care le va primi nu vor fi suficiente, mai ales că, în opinia sa, casa ar trebui demolată și reconstruită din temelii.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ionuț Tomescu, a dat asigurări că situația va reintra în normal pentru toate familiile afectate, odată cu ședința extraordinară de Consiliul Local programată luni.

CITIȚI MAI MULTE ÎN:

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite