Bacău: Funcţionarii, şcoliţi cum să se poarte la ghişee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Primăriei şi cei ai instituţiilor publice vor fi instruiţi cu bani europeni. Consilierii locali băcăuani au aprobat proiectul „Dezvoltare de soluţii e-learning în administraţia locală“, prin care angajaţii se vor perfecţiona la locul de muncă pentru a răspunde mai bine provocărilor venite din partea angajatorilor şi a cetăţenilor.

Valoarea proiectului este de 1,9 milioane de lei, din care 38.400 de lei reprezintă contribuţia locală, iar diferenţa va fi acoperită din fonduri europene. „Vor fi instruiţi aproximativ 1.000 de angajaţi. Aceştia vor lua parte la cursuri prin intermediul unui soft ce va fi instalat în reţeaua de calculatoare a administraţiei locale şi a instituţiilor din oraş“, a declarat Corneliu Pricope, director în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Locală Bacău.

Verificaţi prin intermediul calculatorului

Periodic, angajaţii vor trebui să susţină examene pentru evaluarea cunoştinţelor. Cursurile de perfecţionare se vor ţine în perioada orelor de serviciu, iar angajaţii vor avea posibilitatea să se testeze între ei.

„Este o idee nouă, dar foarte convenabilă din punct de vedere economic pentru că nu mai suntem nevoiţi să plătim cursuri de perfecţionare. La final vor câştiga atât angajaţii, cât şi cetăţenii care vor fi consiliaţi de specialişti mult mai bine pregătiţi profesional“, a mai spus Corneliu Pricope.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite