Bacău: Fraudă bancară de 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șapte persoane au fost arestate după ce, în decursul acestui an, au reușit să fraudeze mai multe conturi cu ajutorul unor noi digi pass-uri și a unor documente de identitate false

Conturile bancare ale unor persoane din Bacău au fost golite sistematic pe parcursul anului 2010 după ce o grupare infracțională din Suceava a reușit, cu ajutorul unui funcționar bancar, să obțină accesul on-line la conturile unor clienți și să transfere apoi banii în alte conturi.

"După ce erau transferați în alte conturi banii erau retrași apoi de la ATM-uri de către mebrii grupării. Prejudiciul constatat până în prezent este de peste 100.000 de euro", a spus Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.

Totodată, membrii grupării recrutau persoane din medii defavorizate cu ajutorul cărora, prin întocmirea şi utilizarea de documente fictive, obţineau credite de consum şi nevoi personale.

Astfel, infractorii achiziţionau aparate telefonice de ultimă generaţie şi alte bunuri ce erau împărţite între membrii grupării. "Până în prezent s-au obţinut probe privind contractarea a 14 credite de acest gen. Pentru cinci persoane, între care şi funcţionarul bancar, s-au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar pentru alte două persoane s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile", a mai spus Narcisa Butnaru.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite