Bacău: Fostul Ştrand al Tineretului, lăsat fără bazine de înot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de consilieri locali a reclamat în justiţie că se încearcă schimbarea destinaţiei bazei de agrement.

Piscinele fostului Ştrand al Tineretului, de pe strada Ştefan cel Mare, sunt în prezent pe linie moartă. În urmă cu trei luni a expirat termenul din contractul semnat în anul 2007, potrivit căruia bazinele trebuiau să fie date în folosinţă de concesionarul terenului. Gicu Vlăsie, reprezentantul firmei Gepex, cea care a câştigat licitaţia pentru modernizarea bazei sportive, susţine că a dat în folosinţă parţial zona de agrement, dar că nu mai are bani pentru a finaliza lucrările. „Am investit 1 milion de euro şi mă bazam că mai primesc nişte fonduri europene. Din cauza unui proces pe rol, cred că am pierdut finanţarea“, a declarat Gicu Vlăsie.

Salon SPA în loc de bazine
Spusele omului de afaceri sunt contrazise de un grup de consilieri locali, care l-au reclamat în instanţă că intenţionează să construiască un centru de afaceri şi un salon SPA în locul bazinelor, pentru care a cerut deja aviz de la CL. „Terenul a fost dat spre concesiune ca parc de distracţie pentru băcăuani, nu pentru ca cineva să facă afaceri şi birouri“,  a declarat juristul Cosmin Necula, fost consilier local. Potrivit contractului iniţial, Vlăsie plăteşte doar 1,3 lei pe metru pătrat, cu condiţia să dea în folosinţă bazinele de înot, terenul de fotbal, de tenis, patinoarul şi un parc pentru copii.

„Ar trebui o taxă mărită“
Suprafaţa totală a bazei sportive este de 34.652 de metri pătraţi, iar concesiunea a fost încheiată pe 25 de ani. Reprezentanţii Primăriei au recunoscut că Vlăsie intenţionează să construiască un centru de afaceri, dar, au precizat ei, lângă piscine, nu în locul lor.

„Nu ne interesează că acest centru de afaceri urma să fie ridicat în piscină sau alături. Important e că se modifică scopul concesiunii. Astfel, nu se mai justifică cei 1,3 lei pe metru pătrat. Ar trebui să plătească o taxă mult mai mare“, a mai adăugat juristul Necula.

Licitaţie cu cântec
La începutul lui 2007, şase firme au cumpărat caietul de sarcini pentru concesionarea Ştrandului Tineretului, dar patru dintre ele s-au retras în ultima clipă. Cele două firme care au licitat, Gepex şi Vasion, aparţin omului de afaceri băcăuan Gicu Vlăsie. Potrivit contractului semnat între firma Gepex şi Primărie, restaurantul din incinta ştrandului a fost evaluat la 41 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite