(UPDATE) Flagrant la Colegiul „Henri Coandă“ din Bacău. Un profesor de matematică, acuzat că a luat șpagă 200 de lei ca să promoveze un elev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Doru Gherasă, profesor de matematică la Colegiul „Henri Coandă" din Bacău, este acuzat că a primit şpagă 200 de lei, pentru a promova un elev de la clasa a 12-a.

UPDATE ora 20:45 Ioan Doru Gherasă este cadru didactic în Colegiul „Henri Coandă" din 1999 și de la anul urma să fie transferat la Colegiul Economic „Ioan Ghica" din Bacău.

Cadrul didactic a fost reținut de anchetatori pentru 24 de ore și în cursul zilei de mâine va fi prezentat instanței, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

UPDATE ora 20:30 Carmen Popa, directoarea colegiului, a mai afirmat că este stupefiată de reacția elevei denunțătoare, care, după ce profesorul a fost "săltat" de oamenii legii, a început să-l caute prin școală.

Sunt mirată de reacția fetei. N-am înțeles de ce, după realizarea flagrantului, ea îl căuta prin școală. Știa că a fost dus la Parchet. Chiar am reținut-o bine, că era îmbrăcată în bermude și am certat-o că nu este în uniformă. Mi-a răspuns că, pentru clasa a XII-a, s-a încheiat anul școlar", a mai adăugat directoarea colegiului.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean refuză să facă vreo declarație până la finalizarea anchetei.

Denunţătorul este chiar unul din elevii care au făcut pregătire cu profesorul, în timpul anului şcolar.

Directoarea colegiului, Carmen Popa, confirmă incidentul de azi.

"Sper să fie doar o înscenare. Profesorul a afirmat în faţa anchetatorilor că banii proveneau de la orele de pregătire, făcute în particular. Problema e că nu au reglat acest lucru acasă, ci în şcoală".

De partea cealaltă, Felix Bănilă - Prim Procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău afirmă ca întreaga acţiune a fost bine organizată şi că banii au fost inscripţionaţi cu "mită". La liceul unde a fost organizat flagrantul a învăţat şi vedeta Monica Columbeanu.

În acest moment, profesorul de matematică este audiat de procurori.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite