Bacău: Firmele din judeţ au uitat de profitul pe 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următoarea jumătate de an, aproape 5.500 de firme din judeţul Bacău riscă să fie şterse de pe harta economică dacă nu-şi depun situaţiile financiare pe 2009 la Registrul Comerţului.

Legea prevede ca societăţile să fie dizolvate dacă nu-şi depun bilanţurile contabile în termen de şase luni. „Nu avem de ales decât să respectăm Legea 31. Termenul-limită de predare a bilanţurilor contabile fusese stabilit pentru 31 mai 2010“, a spus Marius Ipate, şef birou la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bacău. El a mai spus că din 19.862 de firme, doar 14.363 de societăţi au respectat legea.

Întârzierile sunt amendate
„În funcţie de cât de târziu îşi vor depune documentele din care să reiasă situaţia financiară de anul trecut, societaţile riscă deja amenzi cuprinse între 400 şi 5.000 de lei“, a mai explicat Marius Ipate. Agenţii economici care nu şi-au depus actele trebuie doar să se prezinte în următoarele săptămâni la Registrul Comerţului, unde vor completa un formular-tip.

În plus, patronii firmelor vor trebui să predea o dischetă cu datele contabile înregistrate anul trecut şi raportul administratorului, la care se adaugă propunerea de distribuire a profitului realizat sau de acoperire a pierderilor. După caz, nu trebuie să lipsească nici procesul-verbal al contului de profit sau pierdere, realizat de către adunarea generală a acţionarilor, înregistrat până la 31 decembrie 2009.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite