Bacău: Final tragic identic, anchete diferite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Munteanu, şefa Serviciului Public de Asistenţă Socială, Primăria Comăneşti
Gabriela Munteanu, şefa Serviciului Public de Asistenţă Socială, Primăria Comăneşti

Cazurile celor doi copii care au decedat după ce familiile i-au neglijat ani la rând au intrat în atenţia oamenilor legii mult prea târziu.

Anchetele poliţiştilor în cazurile copiilor morţi de la Bereşti-Bistriţa şi Comăneşti au traiectorii complet diferite, în ciuda faptului că ambele fete au sfârşit tragic în condiţii aproape identice.
Gabriela Barna, tânăra din Bereşti-Bistriţa care la 15 ani avea doar 13 kilograme şi Mihaela Marcu, micuţa din Comăneşti care la doi ani cântărea doar şase kilograme, au atras atenţia oamenilor legii abia când a fost prea târziu.

Sancţiune blândă
Dacă Elena Tărcuţă, referent social în cadrul Primăriei Bereşti-Bistriţa are dosar penal, pentru Gabriela Munteanu, şefa Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Comăneşti, pedeapsa a fost mult mai blândă.

Corpul de Control al ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan Botiş, trimis la Comăneşti a decis doar suspendarea activităţii pentru 30 de zile şi punerea în ordine a documentaţiei pe baza unui plan de măsuri trimis de oficialii din Minister. „Serviciul acordat copilului din Comăneşti era în mâna comunităţii locale. Practic, această sarcină aparţinea Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei. Noi le-am ridicat acreditarea şi până nu-şi pun la punct toate documentele sarcinile lor au fost preluate de referenţii din Bacău“, a declarat Marinela Dinu, director general al Direcţiei de Inspecţie Socială din cadrul Ministerului Muncii.

Raportul necropsiei întârzie
Poliţiştii băcăuani spun că anchetele au un „decalaj de timp“ deoarece nici până acum nu a sosit raportul necropsiei Mihaelei Marcu de la Spitalul din Comăneşti. „Facem cercetări sub toate aspectele pentru a stabili cauzele care au dus la deces. Dacă se va constata că sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni se va sesiza Parchetul“, a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău.

În plus, poliţiştii afirmă că dosarul penal în cazul situaţiei adolescentei din Bereşti-Bistriţa a fost întocmit mult mai repede, în urmă cu o lună, chiar în momentul internării Gabrielei Barna în spital.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite