Bacău: Filarmonica, în concert la Catedrala Catolică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul este ultimul din această stagiune, iar intrarea va fi liberă pentru toţi spectatorii.

Catedrala Catolică „Petru şi Paul“ va găzdui duminică, dela ora 19.00, concertul prin care Filarmonica „Mihail Jora“ îşi încheie stagiunea.

Intitulat sugestiv „Concert de Concerte“, spectacolul reuneşte un concert pentru oboi, unul pentru fagot şi un altul pentru trompetă, sub bagheta maestrului Ovidiu Bălan. Intrarea la concert va fi liberă pentru toţi iubitorii de muzică simfonică, reprezentanţii Filarmonicii sperând ca prin acest cadou să-şi răsplătească publicul fidel.

Trei momente inedite

„Vrem să încheiem această stagiune într-un mod mai special. Acesta a fost şi motivul pentru care am decis ca spectacolul să se ţină la Catedrala Catolică şi sperăm că vor veni să asiste la concert cât mai mulţi băcăuani“, a declarat Ambrozie Ionescu, directorul Filarmonicii „Mihail Jora“ din Bacău.

Evenimentul „Concert de Concerte“ va include în program trei momente artistice susţinute de Nicuşor Mărdărescu la oboi, Mihai Badiu la flaut şi Cristian Chiperi la trompetă. În program vor fi incluse lucrări ale compozitorilor Jean Marie Lecraire, Antonio Vivaldi şi Jan Jiri Neruda.

„Sperăm ca acest concert să fie pe placul tuturor celor care ne vor onora cu prezenţa. Cei trei interpreţi sunt artişti tineri, dar foarte talentaţi. Toţi au obţinut premii, atât naţionale, cât şi internaţionale şi, alături de maestrul Ovidiu Bălan vor încânta publicul“, a mai spus Ambrozie Ionescu.

Chiar dacă pentru publicul băcăuan acesta va fi concertul de sfârşit de stagiune, orchestra Filarmonicii „Mihail Jora“ nu va lua vacanţă pentru mult timp. În luna iulie ea va participa la Piatra Neamţ la cea de a 39-a ediţie a Festivalului „Vacanţe Muzicale“.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite