Bacău: Fetița-schelet a început să mănânce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Barna are șanse mari de supraviețuire
Gabriela Barna are șanse mari de supraviețuire

Gabriela Barna, copila din Berești Bistrița care la 15 ani cântărește doar 13 kilograme, nu mai depinde în totalitate de alimentație intravenoasă.

MAI CITIȚI:

Copila de 13 kilograme este la un pas de moarte

Medicii sunt puțin mai optimiști în privința șanselor ei de supraviețuire, deoarece stomacul tinerei reușește să digere câteva lingurițe de mâncare pe zi. "Pentru noi este un lucru mare că fata a supraviețuit atâtea zile. Faptul că acum înghite singură alimente este un semn extraordinar pentru noi, dar nu putem afirma că greul a fost trecut", a spus Aurelia Țaga, managerul Spitalului de Pediatrie Bacău.

Gabriela a ajuns în fază finală de malnutriție deoarece, timp de 15 ani, a fost ținută flămândă de către mama sa într-o magazie dezafectată.

Șansele de supraviețuire continuă să fie rezervate

De mai bine de două săptămâni, de când tânăra a fost internată, nimeni din familie nu s-a interest de starea ei de sănătate. Din cauza lipsei de alimentație de la naștere și până în prezent, Gabriela Barna a făcut mai multe complicații. 

"Tulburările proteice duc la insuficiență renală, hepatică, cardiacă și la multe alte afecțiuni neurologice", a mai explicat medicul Țaga. Cu toate că în ultimele două zile copila schelet dă semne că vrea să se alimenteze singură, medicii continuă să fie sceptici în privința șanselor ei de supraviețuire. 

"Atât timp cât alimentația ei este asigurată, în proporție de peste 90%, intravenos nu putem spune că sigur va scăpa cu viață. Situația ei este staționară, dar ne bucură faptul că nu abandonează lupta și cooperează cu noi" a mai spus managaerul Spitalului de Pediatrie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite