Bacau: Fetele sub 15 ani, abonate la avort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta numărul de întreruperi de sarcină la minore s-a mărit de patru ori faţă de 2009.

Tinerele băcăuance sub 15 ani sunt dezinformate când vine vorba despre cum trebuie să se protejeze împotriva unei sarcini nedorite. Cel puţin aşa reiese din datele oferite de Direcţia de Sănătate Publică. Statisticile arată că în prima parte a anului, 26 de fetiţe au fost supuse unui avort. Cifra este îngrijorătoare, dacă e să ţinem cont de faptul că în 2009 numărul celor care au suferit astfel de intervenţii este de aproape patru ori mai mic.


„Anul trecut aveam la această vreme doar şase avorturi înregistrate la fetiţe sub 15 ani. Cifra este mult mai mare anul acesta, semn că tinerele nu primesc educaţie sexuală din partea părinţilor“, ne-a spus Marinela Pascu, consultant la Direcţia de Sănătate Publică (DSP). În total, au fost înregistrate deja 1.498 de întreruperi de sarcină, dintre care 810, în mediul rural.


„În 2009, au fost declarate 3.599 de avorturi, din care 2.202 au fost efectuate la cererea gravidelor. Pentru o femeie este foarte greu să depăşească astfel de experienţe traumatizante“, a mai spus Marinela Pascu.


Adolescentele uită de anticoncepţionale


Deşi anticoncepţionalele se distribuie gratuit pentru eleve şi studente, acestea sunt solicitate de femei de peste 25 de ani. „În total au fost consumate anul acesta 6.000 de cutii de anticoncepţionale şi 12.000 de prezervative. Minorele trebuie să înţeleagă că se pot adresa cu încredere medicilor de familie sau cabinetelor de planificare familială fără să fie însoţite de părinţi“, ne-a explicat Cecilia Lucaci, coordonator de programe de sănătate la DSP Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite