Bacău: Festivalul „Ion Drăgoi“, amânat pentru octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A 11-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Ion Drăgoi“, care urma să se desfăşoare în Bacău în această perioadă, a fost amânată pentru luna octombrie din cauza unor probleme legate de prezenţa Televiziunii Române la eveniment.

„Stabilisem ca festivalul să aibă loc între 24 şi 29 iunie, dar cei de la televiziunea publică, parteneri tradiţionali ai evenimentului, ne-au anunţat că nu fac filmări până în octombrie, motivele acestei decizii fiind legate de bugetul de criză al TVR“, a declarat Petrică Vlase, directorul Ansamblului Folcloric „Busuiocul“, organizator al Festivalului Naţional „Ion Drăgoi“.

Costă peste 70.000 de lei
În aceste condiţii, evenimentul dedicat marelui violonist băcăuan Ion Drăgoi din acest an va avea loc în luna octombrie, urmând să fie înglobat în Zilele Bacăului.
În plus, organizatorii susţin că temperaturile ridicate care au fost anunţate pentru luna aceasta reprezintă un impediment în plus.

„E un spectacol la care vine lume bună şi trebuie să avem condiţii. Nu putem nici să ne îngrămădim într-o sală de spectacol, iar afară nu ar fi o sonorizare foarte bună. Există şi riscul să plouă într-una din zile“, a mai explicat directorul Vlase.

Cheltuielile festivalului „Ion Drăgoi“ se ridică la peste 70.000 de lei, iar artiştii care vor participa reprezintă toate zonele etno-folclorice ale ţării. Anul acesta participă peste 150 de artişti, iar o mare parte dintre aceştia vor fi la prima lor participare la festivalul de la Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite