Bacău: Femeile fără serviciu, ajutate să devină baby-sitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile din Bacău care au rămas fără un loc de muncă vor avea șansa să se recalifice, în mod gratuit, în meseria de baby-sitter profesionist.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC)va semna un accord de parteneriat cu Fundația „Romanian Angel Appeal" și Ministerul Muncii pentru a organiza în Bacău programul național de calificare și acreditare a femeilor fără serviciu în meseria de bonă.

Conform estimărilor făcute de DGASPC Bacău, în județ există peste 2.000 de femei care ar putea beneficia de aceste cursuri recunoscute de către Ministerul Muncii. „Calificarea acestor persoane în meseria de baby-sitter ar putea reprezenta în viitor o soluție la necesitatea înființării de creșe și grădinițe. Părinții care nu au cum să-și supravegheze copii în timpul zilei vor putea apela la aceste persoane care vor oferi servicii de îngrijire și educație de calitate", a spus Alina Iftode, purtător de cuvânt al DGASPC Bacău.

După terminarea cursurilor femeile vor putea practica meseria de bonă fie la domiciliul unde locuiesc copiii dar și la domiciulul lor. Cursurile vor începe în această vară iar programul este cofinanțat din Fondul Social European.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite