Bacău: Fără Romanian Top Hits anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunțat ca o tradiție locală în alți ani, festivalul de muzică ușoară a fost anulat vara aceasta. Organizatorii afirmă că municipalitatea nu a mai avut bani ca să plătească pe artiștii care urmau să vină pe scena din Bacău.

Vara aceasta Bacăul nu va mai răsuna timp de trei zile de muzica celor mai consacrate trupe românești.

Festivalul Romanian Top Hits s-a blocat chiar când locuitorii municipiului se pregăteau de aniversarea a cinci ani de existență. Motivul invocat de organizatori este lipsa banilor. Evenimentul a scos din buzunarul municipalității, anul trecut, 450.000 de lei, bani care au reprezentat onorariile artiștilor, amenajarea scenei plus alte cheltuieli legate de promovare.

"Am vorbit cu primarul Romeo Stavarache și, din păcate, în proporție de 90 %, anul acesta festivalul nu se va mai ține. Dacă vor fi fonduri suficiente, vom încerca la anul să-l reluăm, pentru că a devenit o tradiție locală", a declarat Dragoș Luchian, viceprimarul municipiului Bacău.

Dacă locuitorii din zona central a orașului sunt bucuroși de anularea concertelor, deoarece nu mai sunt nevoiți să suporte decibelii la maxim, tinerii se arată dezamăgiți. "Taxele și impozitele nu au fost anulate. Văd că la concerte au renunțat rapid. Administrația locală ar trebui să înțeleagă faptul că nu poți cere fără să dai nimic la schimb. În cazul ăsta, să nu ne mai ceară nicio taxă", a spus Ana Lupașcu, (21 de ani) o tânără din Bacău.

Nici Ionuț Avramescu (19 ani) nu este încântat de renunțarea la concert. "Erau trei zile deosebite. Mă distram cu prietenii până în zori", a afirmat dezamăgit tânărul.

"Eu nu fac șușanale!"

Dan Leonte, impresarul trupelor care au venit în anii trecuți la Bacău, afirmă că deocamdată nu a primit un răspuns oficial din partea Primăriei Bacău.

"Eu încă aștept un sem de la administrația municipiului Bacău.  Dacă va fi unul pozitiv, voi fi prezent cu trupele pe scenă. Oricum, fără bani nu se poate face nimic. Artiștii nu vin gratis și eu nu fac șușanale de spectacole", a declarat Leonte. Anul trecut au urcat pe scena Romanian Top Hits, trupe consecrate și artiști de top ai muzicii românești.

Nu au lipsit  Puya feat. George Hora, Keo, Andra, DJ Rynno feat. Sylvia, Fly Project, Blaxy Girls și Anda Adam.

Semne rele, de anul trecut

Ediția a patra a festivalului a fost și ea sub semnul ghinionului. Cu patru ore înaintea începerii evenimentului, organizatorii au primit vestea că Antena 1 nu va mai transmite în direct concertele așa cum fusese anunțat anterior.

Motivul invocat la acel moment a fost o neînțelegere între postul de televiziune și organizatori, cărora li s-a reproșat faptul că sonorizarea nu era la standardele unei transmisii în direct. Tot atunci, casa de discuri Cat Music și-a retras artiștii deoarece n-au fost nominalizați la premii.  

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite