Bacău: Fac voluntariat pentru performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Sport Club Municipal (SCM) Bacău susţine că a făcut demersuri la Bucureşti pentru a păstra toţi antrenorii pe post.

Şi-au dedicat viaţa sportului, au antrenat zeci de copii care au adus Bacăului sute de medalii. Acum sunt trimişi la pensie, chiar dacă încă mai au ceva de spus. Este vorba despre antrenori renumiţi de care sistemul vrea să scape din motive financiare. Dar pentru că sunt dedicaţi activităţii lor şi pentru că au grupe în pregătire, ei sunt dispuşi să facă muncă voluntară.

„Nu mi-a picat bine şutul primit“
La 67 de ani, Sanda Ştefănescu, antrenor de înot la Bazinul Olimpic, a aflat că Sport Club Municipal Bacău trebuie să facă restructurări şi că afectaţi vor fi cei care au pensie sau un alt venit. După mai bine de 30 de ani de antrenorat şi cu o grupă în pregătire, ea a ales să muncească pe gratis, numai să-şi ducă şi ultima generaţie la bun sfârşit.

„Nu mi-a picat deloc bine şutul primit, dar nu vreau să renunţ la copii. Din acest motiv am spus că sunt de acord să rămân cu un contract de voluntariat şi să-mi văd în continuare de treabă“, a declarat Sanda Ştefănescu.

Antrenoarea este dispusă să muncească suplimentar, în cazul în care clubul îi va cere să plătească şi chirie pentru culoarul folosit la antrenamente. Nici cunoscutul antrenor de arte marţiale, Doru Botez, unul dintre fondatorii Federaţiei Române de Arte Marţiale, nu vrea să renunţe la activitatea cu elevii pe care îi pregăteşte.

Patru antrenori stau cu sufletul la gură
„Indiferent de ce se va decide, voi rămâne lângă copiii mei. Întotdeauna am considerat că sunt lucruri mai importante decât banii şi eu o să muncesc fără bani“, a spus Botez. Conducerea SCM Bacău spune că lucrurile nu sunt bătute în cuie. „Ni s-a cerut să reducem schema de personal de la 57 la 43 de posturi. Eu am trimis propuneri de reducere a normelor, pentru că nu vreau să-mi plece niciun antrenor“, a explicat Ion Şerban, directorul Sport Club Municipal Bacău. În momentul de faţă, patru antrenori care au cumul de pensie şi salariu se aşteaptă să fie puşi pe liber, dar toţi şi-au anunţat deja intenţia de a rămâne ca voluntari.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite