Bacău: Expoziție de figuri de ceară la Galeriile ”Alfa” (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 80 de exponate pot fi admirate de băcăuani. Organizatorii au adus de la Sankt Petersburg personaje atât din lumea desenelor animate și povești, dar și din filme de mare succes.

Hercules, Johnny Deep, Agatha Christie, Alba ca Zăpada și cei șapte pitici, Shrek sau Harry Potter sunt doar câteva dintre exponatele din ceară prezentate în cadrul expoziției "Mit, Ficțiune și Realitate", deschisă la Galeriile Alfa, din municipiul Bacău.

image

Aduse de la Muzeul Figurilor de Ceară din Sankt Petersburg, organizatorii speră să atragă un număr mare de vizitatori. "În Bacău nu am mai fost de aproape șase ani. Atunci am fost doar cu 27 de exponate. Am revenit acum cu o expoziție mare și le prezentăm băcăuanilor peste 80 de personaje din mitologie, desene animate sau filme de mare succes", ne-a declarat Marin Bețivu, însoțitorul expoziției.

image

Cine trece pragul expoziției poate da mâna cu Charlie Chaplin, Albert Einstein, Salvador Dali, Leonardo da Vinci sau Danny DeVito. De asemenea, le poate admira pe Nefertiti și Cleopatra.

image

Personaje variate

"De această dată am încercat să venim cu personaje diverse care să-i atragă atât pe copii cât și pe cei mari. Pentru adolescenți am adus eroii din filmele Harry Potter, Războiul Stelelor sau Pirații din Caraibe", a mai spus Bețivu.

image

O parte din expoziție este dedicată malformațiilor. Toate exponatele sunt realizate la Sankt Petersburg de o armată de oameni. Unii se ocupă de modelarea chipurilor, iar alții de implantul dinților sau a părului, totul confecționat cu mare grijă pentru a părea cât mai real.

image

Expoziția rămâne deschisă până în data de 6 martie, în fiecare zi de între orele 09.00 - 18.00. Prețul unui bilet este de 7 lei pentru adulți, 5 lei pentru copii, studenți și pensionari și 4 lei pentru grupuri de minim 15 persoane. De această dată fotografierea și filmare sunt gratuite.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite