Bacău: Expoziţie cu fotografii la Galeria Nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua ediţie a Salonului Foto găzduieşte imaginile surprinse de zeci de artişti. Prin această artă, organizatorii vor să ajungă mai aproape de public.

 Persoanele pasionate de lumea văzută prin obiectivul aparatului de fotografiat sunt invitate să viziteze Salonul de Artă Fotografică, găzduit de Galeria Nouă a Filialei Bacău a Uniunii Artiştilor Plastici. Aflat la cea de-a doua ediţie, acesta reuneşte fotografiile a 26 de artişti din judeţ şi a unui invitat special, respectiv Iustin Scărlătescu, din Bucureşti.


„Vrem să încurajăm tinerii artişti“


„Acest gen de artă prinde foarte bine la noi. Ne-am bucurat să vedem că este întâmpinat salonul cu entuziasm de către public şi critici. Fotografia este o formă de comunicare directă, mai aproape de oameni“, a explicat Viorel Cojan, organizatorul expoziţiei. În galerie sunt expuse zeci de lucrări care surprind atât viaţa la ţară, cât şi chipuri de copii, gravide, dar şi animale, scene de teatru sau cerşetori. Dintre cei care au expus se numără cinci debutanţi.

„Expun şi artişti cunoscuţi precum Mihai Andoni, Ovidiu Ungureanu sau Cristi Macovei, dar şi tineri care nu şi-au adus niciodată până acum fotografiile în faţa publicului. Vrem să încurajăm tinerele talente pentru a dezvolta această artă pe plan local“, a mai spus Viorel Cojan. De asemenea, fotografiile sunt realizate şi de Mihnea Baran, dar şi de studenţi la Academia de Artă şi Film din Bucureşti şi Cluj precum Mihaela, Elena şi Mariana Nazarie, dar şi Mădălina Anton.

„Este foarte important că de la o expoziţie la alta s-a triplat numărul de participanţi. Totuşi a trebuit să aleg cu atenţie expozanţii din cauza spaţiului limitat al galeriei. Şi debutanţii au fost selecţionaţi cu grijă, ridicând în acest fel standardul de calitate“, a afirmat Viorel Cojan.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite