Bacău: Eliminați din BAC pentru tentativă de fraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cine a învățat nu a avut emoții
Cine a învățat nu a avut emoții

Ieri, au început probele scrise la examenul de Bacaluareat de anul acesta. În județul Bacău, s-au înscris pentru proba scrisă la limba și literatura română 5.702 candidați, însă în bănci s-au așezat la ora 9.00 doar 5.565 de absolvenți.

După ce au primit rezultatele, majoritatea elevilor au răsuflat ușurați, mulțumiți de nivelul de dificultate al tezei. „A fost ușor. Noi ne așteptam la ceva mai greu. Am crezut că ne va pica poezie, dar în final a fost mai bine. Am scris destul de mult și sper să iau peste 9", ne-a spus Bianca Atomei, absolventă a Colegiului Național „Gheorghe Vrănceanu" din Bacău.

Au fost și elevi care nu s-au pregătit suficient și au încercat să se inspire din fițuici. Pentru ei, examenul maturității s-a oprit la prima probă. „La nivelul județului am avut 9 candidați eliminați pe motiv de fraudă", ne-a declarat Isabela Adam, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bacău.

Aceștia nu mai au voie să susțină bacalaureatul în următoarele două sesiuni, potrivit noului regulament. La nivelul județului au fost 17 centre de examinare, în care s-au montat de către Inspectoratul Școlar circa 100 de camere video primite de la Minister.

Trei copii cu probleme de sănătate au susținut Bac-ul în condiții speciale. Aceștia au avut parte de comisii separate și au dictat teza unui profesor supraveghetor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite