Bacău: Elevii numără mașinile din trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la 14 școli din municipiul Bacău le dau o mână de ajutor celor de la Agenția Regională pentru Protecția Mediului și ies în stradă pentru a număra autoturismele din trafic.

Am solicitat sprijinul școlilor pentru realizarea unei campanii de estimare a încărcării cu trafic a străzilor principale din oraș. Informaţiile  sunt necesare pentru evaluarea emisiilor provenite din traficul rutier, cunoscut fiind faptul că o mare parte din poluarea oraşelor se datorează traficului rutier", ne-a declarat Maria Ionos, purtător de cuvânt ARPM Bacău.

Scopul acțiunii este de promovare a unui sistem de transport eficient şi durabil ale cărui beneficii se vor regăsi în reducerea impactului transportului asupra mediului şi îmbunătăţirea stării de  sănătate şi a siguranţei populaţiei.

Campania se încheie la finele săptămânii viitoare și se derulează în zilele de marţi, miercuri şi joi ale săptămânii între orele 07.30 - 08.00, 08.30 - 09.00 şi 09.30 - 10.00.

Datele obținute de elevi vor fi introduse apoi într-un sistem care va calcula emisiile din zonele supravegheate, iar la final se va întocmi o hartă a municipiului cu punctele cele mai poluate. Ultima campanie de acest gen a avut loc în anul 2007.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite