Bacău: Elevii merituoşi, răsplătiți cu burse de merit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii cu rezultate deosebite la învățătură, răsplătiți cu bani și diplome
Elevii cu rezultate deosebite la învățătură, răsplătiți cu bani și diplome

Aproape 2.200 de elevi din municipiul Bacău cu rezultate deosebite la învățătură în prima jumătate a semestrului al II-lea din anul școlar 2009 - 2010 au primit din partea Primăriei burse de merit.

Festivitatea de premiere a avut loc la Ateneul din Bacău iar în program au fost incluse toate școlile și liceele din oraș. Valoarea totală a burselor acordate în această etapă se ridică la aproximativ 328.000 de lei.

Anul acesta cea mai premiată unitate școlară a fost Colegiul Economic "Ion Ghica", pe lista bursierilor fiind trecuți 207 elevi care au plecat acasă cu un total de 31.000 de lei. Banii au fost însă acordați elevilor în funcție de mediile obținute: bursă de excelență în valoare de 100 de lei lunar, bursă de performanță în valoare de 75 de lei lunar și bursă de merit în valoare de 50 de lei lunar.

Pe locul doi s-a clasat Colegiul Național "Vasile Alecsandri" cu un total de 114 burse iar pe locul trei s-a situat Colegiul Național "Gheorghe Vrânceanu" cu 93 de burse. Pe lângă bani bursierii au fost răsplătiți și cu diplome. "Este un proiect început în 2007 și sperăm că vom continua să îl susținem și în anii următori. Efortul financiar pe un an școlar se ridică la peste 1.475.000 de lei dar acești elevi merită pentru că ei reprezintă elita învățământului băcăuan", a spus Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite