Bacău: Elevii din mediul rural primesc rechizite gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de copii nevoiaşi, dar şi părinţii acestora, vor fi încurajaţi de şefii judeţului să nu aban-doneze prematur şcoala.

Aproximativ 50.000 de preşcolari şi de elevi care învaţă în clasele I-VIII în unităţile de învăţământ din mediul rural vor primi până pe 17 septembrie rechizite gratuite din partea Consiliului Judeţean Bacău. Prima parte a campaniei „Ghiozdanul şcolarului“ a început ieri şi a continuat astăzi în 26 de comune, precum Stănişeşti, Traian, Sănduleni, Coloneşti, Răchitoasa, Dealu Morii şi Podu Turcului.

„Consiliul Judeţean va cheltui din bugetul propriu cu această campanie 4.200.000 de lei. Vor primi rechizite toţi copiii care învaţă în mediul rural, indiferent ce venituri înregistrează familiile din care provin“, a spus Cătălin Dociu, manager public al Consiliului Judeţean (CJ) Bacău. Primarii comunelor spun că în acest fel se va preveni abandonul şcolar.


Uniforme gratuite


„La noi în comună sunt circa 700 de copiii care învaţă în nouă şcoli. 50% dintre aceştia provin din familii care nu au venituri. Campania îi încurajează pe localnici să-i trimită pe copii la şcoală. Lucrăm cu o fundaţie să dăm şi uniforme gratuite la elevii din două şcoli“, a precizat Bogdan Popa, primarul comunei Stănişeşti.


Ghiozdanul copiilor nu cuprinde manuale, ci doar rechizite, de la caiete, până la stilou, creioane şi pixuri. „Dorim prin proiectul nostru să stimulăm procesul de învăţământ“, a explicat Dragoş Benea, preşedinte CJ Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite