Bacău: Elevii din mediul rural primesc rechizite gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50.000 de preșcolari și de elevi care învață în clasele I-VIII în unitățile de învățământ din mediul rural vor primi până pe data de 17 septembrie rechizite gratuite din partea Consiliului Județean Bacău.

Prima parte a campaniei "Ghiozdanul Școlarului", ajunsă la cea de a doua ediție, a fost demarată astăzi și va continua și mâine în 26 de comune precum Stănișeti, Traian, Sănduleni, Colonești, Răchitoasa, Dealu Morii și Podu Turcului.

"Consiliul Județean va cheltui din bugetul propriu cu această campanie 4.200.000 de lei. Vor primi rechizite toți copiii care învață în mediul rural îndiferent ce venituri înregistrează familiile din care provin. Singura condiție e să învețe în școlile de la țară", ne-a spus Cătălin Dociu, manager public al Consiliului Județean Bacău.

Se dorește prevenirea abandonului școlar

Primarii comunelor spun că în acest fel se va preveni abandonul școlar.

"La noi în comună sunt circa 700 de copiii care învață în nouă școli. 50% dintre aceștia provin din familii care nu au venituri deloc. Campania îi încurajează pe localnici să-i trimită pe copii la școală. Noi lucrăm cu o fundație să dăm și uniforme gratuite la elevii din două școli. Orice ajutor e binevenit pentru cei mici", ne-a spus Bogdan Popa, primarul comunei Stănișești.

Ghiozdanul copiilor nu cuprinde manuale ci doar rechizite, de la caiete, până la stilou, creioane și pixuri.

"Ne dorim prin proiectul nostru să stimulăm procesul de învățământ", a precizat Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite