Bacău: Elevii Colegiului Catolic au fost evacuați din școală după ce doi copii au dat cu spray cu piper. O elevă a ajuns la Terapie Intensivă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

300 de elevi ai Colegiului Catolic „Sf Iosif" din Bacău au fost scoși afară din sălile de curs după ce pe holuri a început să miroase înțepător.

ORA 19.00 Directorul liceului, preotul Săbăoanu, caracterizează gestul celor doi băieți ca un „teribilism de 15 ani“ și spune că va lua măsuri împotriva lor. „Am luat legătura cu familiile celor doi elevi, am întrunit Consiliul Profesorilor și vom lua o decizie cât de curând. Probabil că cei doi copii vor fi transferați la o altă școală. La noi se impune o anumită disciplină și conduită. Sunt dezamăgit de fapta acestor elevi. Conduc această școală din 1993 și nu mi s-a întâmplat niciodată așa ceva", a afirmat directorul colegiului.

ORA 15.50 „Am văzut cum toți colegii mei de clasă tușeau pe rând. Unul câte unul. Nu înțelegeam ce se întâmplă. Inițial am crezut că este o glumă. Apoi a început să mă usture și pe mine nasul și am început și eu să tușesc", a afirmat Monica Lucaci, elevă în clasa a IX-a a școlii.

Colega lor mai mare, Ema Martinaș, de  la clasa a XI-a, crede că cei doi elevi au dat cu spray în școală din dorința de a se face remarcați. „Cred că au vrut să demonstreze că și în clasa a IX-a se poate ieși cu ceva în evidență. Au reușit acest lucru, însă în sens negativ", a zis Martinaș.

Ba mai mult, o elevă a ajuns la Spitalul de Pediatrie, la Secția de Terapie Intensivă, cu amorțeli ale picioarelor. Polițiștii și jandarmii sosiți la fața locului au depistat că mirosul provine de la un spray paralizant fabricat pe bază de piper și care a fost dat prin școală de către doi elevi ai clasei a IX-a.

Directorul școlii, preotul Anton Săbăoanu, crede că totul este „un teribilism al vârstei" și că în următoarele zile conducerea unității de învățământ va lua o decizie cu pedepsirea celor doi elevi vinovați.

Sancționarea acestora va fi luată după ce se va discuta cu familiile lor. Medicul Aurelia Țaga, directorul Spitalului de Pediatrie, confirmă faptul că eleva care a acuzat amorțeli ale picioarelor se afă internată la Secția ATI, însă se află în afara orcărui pericol.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite