Bacău: Elevi, victime și infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultima bătaie între elevi a avut loc la Colegiul Național ”Gheorghe Vrânceanu”
Ultima bătaie între elevi a avut loc la Colegiul Național ”Gheorghe Vrânceanu”

În primele zece luni ale acestui an, în școlile din județ și în imediata apropiere a acestora s-au săvârșit 49 de infracțiuni.

Cele mai multe fapte sunt de furt și lovire, dar au fost sesizate și două infracțiuni de tentativă de viol. "Numărul este în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut cu circa 14%, dar asta nu ne liniștește. Avem mai multe furturi decât în perioada similară din 2009 și în plus acele tentative de viol", a declarat Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău.

Una dintre tentativele de viol s-a consumat în curtea școlii din comuna Parincea, într-o zi de duminică. Atât autorul cât și victima sunt elevi ai instituției și niciunul nu a împlinit vârsta de 14 ani. Cealaltă s-a petrecut în toaleta exterioară a școlii din comuna Letea Veche, în pauza mare, iar elevii implicați sunt din aceeași clasă.

Agresivitate în școală

"Faptele de lovire s-au petrecut tot între elevi, în timpul pauzelor iar furturile s-au comis din ghiozdane și buzunare, în special pe timpul recreației sau a orelor de sport. Noi continuăm să patrulăm în zonă și să facem acțiuni pentru depistarea celor care chiulesc de la cursuri", a mai spus Butnaru.

Ultima faptă de agresiune înregistrată în școală s-a petrecut în urmă cu două săptămâni la Colegiul Național "Gh. Vrănceanu" din Bacău. Într-una din pauze, Dragoș Mărgineanu, elev în clasa a X-a a fost lovit cu pumnii și picioarele de un coleg cu doi ani mai mare. Agresorul a fost inițial exmatriculat și apoi reprimit la cursuri pe motiv că se așteaptă decizia instanței.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite