Bacău: Elev lovit cu pumnii și picioarele în curtea școlii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victima vrea ca agresorul să răspundă pentru ce a făcut
Victima vrea ca agresorul să răspundă pentru ce a făcut

Adolescentul a fost agresat de un coleg de clasa a XII-a. Cazul a ajuns în atenția conducerii instituției de învățământ care a identificat agresorul și a demarat o anchetă.

Incidentul s-a petrecut ieri dimineață, într-una din pauze. Dragoș Mărgineanu (16 ani), elev în clasa a X-a, la Colegiul Național "Gheorghe Vrănceanu" din Bacău a fost agresat de un coleg de clasa a XII-a.

"Eram în curtea școlii cu un coleg și s-a împins în el. S-au luat la ceartă iar eu am intervenit să-i despart. În acel moment a început să mă lovească cu pumnii și picioarele și mă împingea să mă dea cu capul de tomberoanele de gunoi", ne-a declarat Dragoș.

Elevul a fost dus la cabinetul medical al liceului unde după ce a primit primul ajutor a fost trimis acasă. Băiatul s-a dus însă direct la Medicina Legală pentru a solicita certificat medico-legal.

"M-a sunat că a fost bătut și că se duce la spital. I s-a recomandat să facă o tomografie, apoi să fie văzut de specialiști de la ORL, oftalmologie și stomatologie. Are fața plină de echimoze", ne-a spus Oana Tilă, sora victimei.

Bătaia a ajuns și la urechile directorului. "Băiatul care l-a lovit a fost identificat. Situația lui va fi discutată în consiliul profesoral și cel mai probabil i se va scădea nota la purtare", a precizat Gabriel Andrei, directorul colegiului.

Elevul agresor a mai avut de-a face cu poliția. "În urmă cu două săptămâni a fost depistat într-un bar din aproprierea școlii deși era în timpul orelor. A fost avertizată familia și s-a trimis adresă și la liceu", a declarat Gabriel Ștefănescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

În primele zece luni, în școlile din județul Bacău s-au înregistrat 42 de infracțiuni. 34 de elevi au căzut victime acestor acțiuni, în vreme ce alți 31 au ajuns să fie cercetați penal.

Poliția efectuează frecvent acțiuni în zona unităților de învățământ pentru prevenirea acestor fapte.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite