Bacău: Dumitru Țopa, Doina Antohe și Tatiana Moraru, capii șpăgarilor de la Podu Turcului, condamnați la 3, respectiv 2 ani de pușcărie cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Țopa, fostul director al Grupului Școlar „Alexandru Vlahuță", adjuncta sa, Doina Antohe, și secretara Tatiana Moraru, au fost condamnați în urmă cu doar câteva minute, de instanța Tribunalului Bacău. Directorul Ţopa a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, iar directoarea adjunctă şi secretara liceului vor sta câte doi ani după gratii.

Pe lângă aceștia, alți 40 de absolvenți ai școlii, acuzați că au dat mită ca să promoveze anul trecut Bacalaureatul, au primit câte opt luni, iar un alt fost elev al şcolii zece luni, cu suspendare.

Aceştia au fost primii judecaţi de magistraţii Tribunalului Bacău fiind singurii care şi-au recunoscut fapta şi au colaborat cu instanţa. Restul de 50 de învinuiţi sub acuzaţia de dare şi luare de mită vor fi judecaţi în perioada următoare. Pentru aceştia din urmă urmează să se adune probe, întrucât nu îşi recunosc vinovăţia.

Cristian Cojocaru, avocatul directorului Ţopa, afirmă că pedepsa este mult prea aspră ţinând cont de faptul că Ţopa, Antohi şi Moraru şi-au recunoscut faptele comise. „Dacă nu recunoşteau faptele oare cât le dădea? Mi se pare scandalos de mare pedeapsa primită" a declarat avocatul Cojocaru. El a mai adăugat că va face recurs în următoarele zece zile la decizia judecătorilor şi nu exclude strămutarea procesului într-un alt judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite