Bacău: Dosarul bărbatului rămas infirm a ajuns pe masa procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştilor băcăuani le-a luat trei ani ca să facă primele cercetări, în cazul plângerii depuse de Daniel Stănică. Acesta îl acuză pe un medic ortoped că i-a pus oasele strâmb în ghips şi că nu i-au depistat la timp o fractură la coloană

MAI CITIȚI

Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean Bacău

Daniel Stănică (44 de ani), din Bacău a aşteptat mai bine de trei ani ca poliţiştii băcăuani să-şi finalizeze cercetările preliminare într-o plângere de malpraxis depusă de bărbat la adresa unui medic ortoped.

Decizia a fost luată după ce cazul a fost mediatizat în ziarul Adevărul şi avocatul Liviu Ghioc, care-l reprezintă pe Stănică, le-a făcut plângere penală poliţiştilor la prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău. „Pentru a se evita prescrierea faptei, am făcut o plângere pentru tergiversare. Dacă nu ar fi fost şi articolul în presă, nu cred că acest dosar ar fi fost deblocat", ne-a declarat Liviu Ghioc.

Bărbatul care acuză că a fost victima unui act medical greşit, afirmă că în ultimii trei ani nu s-a făcut niciun pas în plus pentru soluţionarea plângerii. În plus, expertiza făcută la Institutul de Medicină Legală din Iaşi se referea doar la fractura de coloană şi nu spunea nimic de principala acuză, aceea că medicul Ioan Neagu i-ar fi prins oasele strâmb în ghips.

În plus, el are un bilet de ieşire, de la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, din care reiese că are „o fractură la gamba dreaptă, vicios consolidată". „De trei ani aştept să mi se facă dreptate. La IML Iaşi nu m-au întrebat nimic de infirmitatea la picior, deşi se vede din avion că oasele au fost puse în ghips strâmb, fără intervenţie chirurgicală. De aceea, avocatul meu a solicitat o contraexpertiză la Bucureşti", ne-a declarat Daniel Stănică.

„Acest caz de  malpraxis este unul evident"

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău confirmă finalizarea cercetărilor în dosarul penal de vătămare corporală din culpă şi malpraxis. „Dosarul a fost înaintat, săptămâna trecută, cu propunerea corespunzătoare, la Parchetul Judecătoriei Bacău.

Toate documentele, inclusiv cele două expertize, sunt la dosar", ne-a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău. Băcăuanul Daniel Stănică vrea ca medicul care i-a prins oasele în ghips strâmb să fie tras la răspundere. Încă nu s-a gândit la valoarea despăgubirii pe care i-o va cere pentru suferinţa îndurată.

După accident, în toamna lui 2007, piciorul a fost pus în ghips fără a i se face o intervenţie chirurgicală care să-i aşeze oasele la loc. Deoarece a rămas paralizat aproape un an şi nu şi-a simţit picioarele, nu a ştiut ce se întâmplă cu piciorul.  „Oasele se pun cap în cap, nu unul lângă altul. Acest caz de  malpraxis este unul evident, ca şi cel al medicului Ciomu", afirmă avocatul Ghioc.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite