Bacău: Donatorii de sânge, restricționați din cauza virusului ”West Nile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virusul "West Nile", care se transmite la oameni prin înțepătura țânțarilor, impune măsuri de restricție la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bacău.

Începând din această lună cei care vor să doneze sânge vor fi, pentru o perioadă de timp încă neprecizată, triați în funcție de localitățile de unde provin sau pe care le-au tranzitat în ultimile zile. "Persoanele care au călătorit în Germania, Bulgaria, Israel, Olanda, Belgia sau Grecia nu vor fi acceptați să doneze sânge. De asemenea, nici persoanele care au fost recent în Sibiu, Călărași, Alba, Craiova, Constanța sau București nu vor putea dona sânge 28 de zile de la data întoarcerii lor din ceste zone", ne-aprecizat Maria Avram, asistent șef la Centrul de Transfuzii sanguine Bacău.

Toate persoanele care vor dori să doneze sânge vor fi supuși unor controale stricte și vor fi obligați să completeze un chestionar în care sunt trecute zonele în care au călătorit și dacă manifestă anumite simptome. "Cei care prezintă temperatură, au senzație de vomă, dureri de cap sau nu suportă lumina nu sunt acceptați la donare", a mai precizat Maria Avram.

Până în acest moment în județul Bacău nu a fost identificat niciun pacient purtător al virusului "West Nile". Personalul Centrului de Transfuzii sanguine Bacău așteaptă în continuare donatori iar trierea acestora se va face de către asistenții specializați.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite