Bacău: Doi fraţi vitregi ucişi de apele Siretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii nu le-au găsit cadavrele, iar scafandrii nu pot interveni din cauza stratului de gheaţă şi a temperaturii foarte mici.

Doi tineri din comuna Răcăciuni, satul Gheorghe Doja, şi-au găsit sfârşitul în Siret după ce au decis să traverseze râul îngheţat fără nicio măsură de protecţie. Cei doi băieţi, Mihai Mihalache (25 de ani) şi fratele său vitreg Gheorghe Hodorog (21 de ani) s-au încumetat să se aventureze pe apă pentru a ajunge mai repede la bunica lor din satul vecin Răcătău. Chiar dacă urmau să scurteze aproape 20 de kilometri de drum prin alegerea acestei variante, în final, gheaţa s-a crăpat sub greutatea lor.

„Erau sufletişti şi harnici“
Mihaela Hodorog, mama băieţilor, spune că şi-a văzut pentru ultima oară fiii în dimineaţa de 5 ianuarie şi nu bănuia tragedia ce avea să urmeze. „Am plecat dimineaţă de acasă la serviciu şi i-am lăsat dormind. Pe la prânz i-am sunat, dar îmi intra căsuţa vocală la amândoi copiii. Atunci am intrat la bănuieli. Ştiam că vor să meargă la bunica lor şi m-am gândit că au plecat peste Siret“, a spus printre lacrimi mama celor doi tineri. Femeia şi-a alertat imediat rudele şi au plecat în căutarea lui Mihai şi a lui Gheorghe.

Au anunţat şi pompierii, iar căutările acestora i-a adus femeii vestea cruntă: cei doi s-au înecat în apa îngheţată a Siretului. „Am găsit, la o distanţă de 50 de metri de mal, o spărtură în gheaţă, iar lângă ea un pachet de ţigări şi nişte mucuri de ţigară. Nu le-am putut găsi corpurile“, a spus Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean (ISU) Bacău. Rudele mai au acum o singură dorinţă: să-i găsească şi să-i îngroape creştineşte. „Erau doi băieţi foarte sufletişti şi harnici. Nu ştiu ce a fost în capul lor când s-au aventurat să traverseze râul. Au mai făcut aşa ceva, dar când erau mai mici“, a spus Tereza Garoiu, verişoară.

Căutările, blocate de frig
Cum nu mai există nicio şansă ca Mihai şi Gheorghe să fie în viaţă rudele vor trebui să accepte şi faptul că trupurile bărbaţilor nu vor fi scoase la suprafaţă prea curând. „Nu putem interveni cu scafandri din cauza gheţii. În mijlocul râului stratul are o grosime de doi centimetri, iar la mal de zece. Este foarte riscant. Aşteptăm ca râul să se dezgheţe pentru a relua căutările“, a adăugat Grecu.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite