Bacău: Directorul veterinarilor va fi retrogradat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Zaharia, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău, va fi retrogradat în funcție. Așa a decis Radu Roatiș, șeful său ierarhic, președintele Autorității Naționale Sanitar - Veterinare, în urma dezvăluirilor publicate în paginile ziarului Adevărul de Seară.

Decizia va fi aplicată zilele acestea, după ce voi consulta statul de funcții de la DSVSA Bacău. Trebuie ca Zaharia să ocupe o funcție inferioară în cadrul Direcției, deoarece așa prevede legea, în cazul directorilor cercetați pentru încălcarea unor legi", a declarat Radu Roatiș, șeful său ierarhic.

Pentru Zaharia, instanța Curții de Apel Bacău a decis începerea urmăririi penale. El este acuzat de abuz în serviciu, nerespectarea unei hotărâri judecătorești și trafic de influență.

Recursul făcut de director ulterior la Curtea Supremă a fost respins, încă din septembrie, anul trecut.

Cu toate acestea, în luna ianuarie el a fost acceptat la concursul de directori și a rămas în funcţie.

Alte scandaluri

În plus, instanța a luat în calcul și un scandal în care a fost implicat  directorul Zaharia, care, din funcția pe care o deține, ar fi făcut presiuni față de administratorii magazinelor alimentare ca să încheie contracte de Dezinsecție Dezinfecție și Deratizare (DDD), cu firma condusă de Ionuț Zaharia, fiul său.

Mai mult, el este implicat acum într-un nou scandal deoarece, se pare că, sub protecția sa, sute de bovine au fost sacrificate ilegal într-un abator din comuna Nicolae Bălcescu, deși ele trebuiau transportate la Protan. Majoritatea vitelor  tăiate erau confiscate din târguri de la samsarii de animale, nu aveau documente de proveniență și nici nu se puteau stabili posibilele boli ale animalelor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite