Bacău: Directorii de licee fac orice ca să atragă elevi / La „Letea“ cazarea bobocilor în cămin este gratuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Tehnic „Letea" le oferă viitorilor boboci din afara orașului cazare gratuită în cămin. Nici celelalte instituții nu se lasă mai prejos și organizează evenimente gen „Ziua porților deschise" la care sunt invitați absolvenții de clasa a VIII-a.

Directorii liceelor din municipiul Bacău au început goana după viitorii elevi de clasa a IX-a. Pentru că de la an la an, formarea claselor de boboci a devenit tot mai grea, șefii instituțiilor de învățământ ceva mai slab cotate au căutat să vină în fața copiilor cu oferte tot mai tentante pentru a-i atrage în școala lor.

Anul acesta, de departe cea mai atractivă ofertă aparține Colegiului Tehnic „Letea" Bacău care le asigură viitorilor liceeni, cu domiciliul departe de oraș, cazare gratuită în căminul instituției.

Toţi elevii care nu pot face naveta vor sta în cămin fără să plătească. Am mers cu caravana prin județ și au fost mulți care s-au arătat interesați de această posibilitate. Noi credem că vor fi în jur de 45 de copii care se vor caza gratuit", ne-a declarat Viorel Coșeraru, directorul CT „Letea".

Iar veștile bune nu se opresc aici. Tot din acest an, liceul a inițiat un parteneriat cu un ONG din Germania, în baza căruia absolvenții de la industrie alimentară să aibă posibilitatea să-și găsească un loc de muncă în străinătate.

Liceele de elită nu-și fac probleme

La Colegiul Tehnic „Henri Coandă" un radio lansat recent, care promovează mediul, și un curriculum diversificat sunt câteva dintre atracțiile ofertei educaționale.

Încercăm să ținem pasul cu vremurile. Am mai renunțat la o parte din clasele mate-info și mergem mai mult pe uman. Copiii pot face parte din echipa radioului, au șansa să urmeze cursuri de jurnalism, avem un cămin cu 240 de locuri și o bază sportivă modernă", ne-a declarat Carmen Popa, directorul colegiului.

Sunt însă și licee unde elevii se bat pe locurile disponibile. „Săptămâna aceasta avem ziua porților deschise și am invitat toți absolvenții de clasa a VIII-a de la școlile din Bacău să ne viziteze. Nu ne facem probleme că nu ne vom forma grupele pentru că vom avea cu o clasă mai puțin", ne-a spus Gabriel Andrei, directorul Colegiului Gh. Vrănceanu, unul dintre cel mai vânat din județ.

Pentru a veni în spirjinul absolvenților, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Bacău a tipărit 9.000 de broșuri din care elevii pot afla care a fost ultima medie de admitere pentru fiecare instituție în parte la examenul de anul trecut. „Mare parte din ele au fost ridicate și distribuite copiilor", ne-a spus Teodora Craus, inspector adjunct la IȘJ Bacău.

CIFRĂ 

7.650de locuri.

Atâtea locuri de clasa a IX-a sunt disponibile pentru circa 8.000 de absolvenți de clasa a VIII-a.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite