Bacău: Digul de la Săucești a fost finalizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la digul care va apăra comuna Săucești de inundații au fost terminate în proporție de 99%. Îndiguirea s-a făcut pe malul drept al râului Siret și va proteja cinci sate, serios afectate de revărsarea apelor în ultimii ani.

Obiectivul se întinde pe 15 kilometri a fost făcut din pământ compactat, are o înălțime de peste 2 metri și o lățime de 4 metri. "Până în acest moment a fost finalizată construcția digului, urmând a fi realizate finisările, respectiv îmbrăcarea cu pământ vegetal. De asemenea, s-au realizat corectările de albie minoră în zonele Șerbești și Schineni", a declarat Georgiana Cernat, purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Siret (ABAS) Bacău. 

Localnicii așteaptă să fie expropriați

În același timp s-au finalizat și lucrările la digul care va apăra localitățile Negri și Prăjești și care vine în completarea celui de la Săucești.

"Datorită eroziunilor, în special pe malul drept, cursul râului Siret s-a apropiat foarte mult de zonele locuite. Prin realizarea digului din zona Săucești-Holt, zona aferentă malului stâng a rămas fără linie de apărare, fiind necesară executarea în regim de urgență a unui dig în zona Negri-Prăjești", a declarat Emil Vamanu, directorul ABAS Bacău.

Constructorul a făcut digul de la Săucești, dar în urma sa au rămas peste 1.000 de localnici nemulțumiți că lucrarea le-a înghițit bucăți importante din teren și nimeni nu i-a despăgubit.

"Oamenii nu și-au primit banii pentru că nu s-a dat nicio ordonanță în acest sens. Așteptăm și noi și ei să vedem ce se va întâmpla", spune Irina Grigoraș, viceprimarul comunei Săucești.

Pentru cele două lucrări, Guvernul a alocat 33 de milioane de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite