Bacău: Desene pe asfalt şi şah cu bibliotecarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii cu venituri mici îi pot duce pe copii în vacanţă la Biblioteca Judeţeană „Costache Sturdza“ din Bacău. Bibliotecarii se vor distra alături de cei mai tineri dintre abonaţi câte trei zile pe săptămână până în luna septembrie. Vor citi basme, vor desena pe asfalt şi vor juca rummy sau şah.

Angajaţii Bibliotecii Judeţene „Costache Sturdza“ au pus la punct un program special pentru copii în această vară. Bibliotecarii sunt pregătiţi să petreacă toată vacanţa alături de cei mai mici dintre abonaţi. 

„Angajaţii de la Secţia de Copiii organizează, câte trei zile pe săptămână, diferite activităţi interactive cu cei mici. Programul este valabil până în luna septembrie şi este menit să vină în sprijinul părinţilor, care-i vor putea lăsa pe micuţi în grija noastră câte o oră pe zi“, ne-a spus Gabriela Muraru, directorul instituţiei.

Astfel, în fiecare marţi, miercuri şi joi, între orele 12.00 şi 13.00, se vor desfăşura diferite acţiuni la care tinerii pot participa gratuit. Marţi se vor viziona casete video şi DVD-uri cu desene animate sau filme documentare, dar se vor face şi audiţii a unor CD-uri de învăţare rapidă a unei limbi străine.

„Miercuri, bibliotecarii vor juca alături de copii şah, rummy sau vor desena fie pe asfalt, fie în acuarelă. Joi se vor citi basme şi se vor consulta enciclopedii“, a explicat Iulia Leteanu, bibliotecar.

Acces gratuit la internet

Angajaţii instituţiei de cultură spun că au deja foarte multe solicitări pentru acest program.

„Noi încercăm să păstrăm grupe de câte 30 de copii. Vara trecută erau şi 50, însă sunt prea mulţi pentru numărul mic de angajaţi“, a spus Gabriela Muraru.Băcăuanii sunt încântaţi de iniţiativa bibliotecarilor şi au rezervat din timp un loc pentru cei mici.

„Pentru mine e convenabil să-l las pe băiatul meu la bibliotecă. Ştiu că este supravegheat şi este antrenat în tot felul de activităţi educative. Decât să-l trimit într-o excursie scumpă de doar câteva zile, mai bine îl aduc toată vara la bibliotecă“, a spus Ruxandra Ionescu, mama unui băiat de opt ani.

Prin intermediul acestui program, abonaţii au acces gratuit şi la internet. „Mie nu-mi place să citesc, dar îmi plac jocurile pe calculator. E bine că avem acces la internet şi putem să jucăm orice“, ne-a spus  Iulian Achiţei, de zece ani.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite