Bacău: Demitere pentru directoarea școlii din Mărgineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Strat, elevul înscris la două şcoli în acelaşi an
Cristian Strat, elevul înscris la două şcoli în acelaşi an

Ioana Cojan, directoarea Școlii „Alexandru Piru" din Mărgineni, riscă să fie demisă din funcție deoarece a acceptat înscrierea lui Cristian Strat în clasa a VI-a, deși el nu promovase nici măcar clasa a V-a.

Decizia va fi luată în cursul zilei de azi, după ce se va întruni Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Bacău.

Mâine mi se va prezenta raportul și voi lua o decizie cu privire la cine se face vinovat de greşeală. În cazul în care mi se confirmă și oficial ceea ce am citit în presă voi cere demiterea directorului de la școala ce a primit copilul la cursuri fără să aibă acte de transfer și foaia matricolă", a declarat Florin Lazăr, inspector școlar general. T

otodată el a mai adăugat că se caută o soluție în favoarea copilului, însă ea trebuie să fie una legală. „Copilul poate da niște diferențe și să fie înscris în clasa a VII-a. Dar acest lucru se poate realiza doar cu acordul Ministerului", a mai adăugat Lazăr.

„Sunt prea supărată!"

Cristian Strat a fost înscris anul acesta școlar la două școli în același timp, însă în clase diferite. La Școala „Alexandru cel Bun" din municipiul Bacău el a figurat ca elev al clasei a V-a, la Școala „Alexandru Piru" din comuna Mărgineni el a fost înscris în catalog în clasa a VI-a.

Oficial, copilul a figurat ca elev repetent al clasei a V-a, la școala din municipiul Bacău. A fost primit de conducerea școlii din Mărgineni în clasa a VI-a, doar pe vorbe, fără niciun act de transfer.

Directoarea Cojan își recunoaște vina, însă pune totul pe seama atribuțiilor prea multe pe care le are. „Sunt prea necăjită pentru tot ce mi s-a întâmplat. Secretarul trebuia să se ocupe de acte, eu, recunosc, trebuia să le verific!", a afirmat Cojan. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite