Bacău: De luni, băcăuanii pot procura pașapoarte biometrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Public Comunitar Pentru Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Bacău a fost dotat cu echipamente tehnice pentru a elibera pașapoarte biometrice. Ele vor fi puse dispoziția băcăuanilor începând de luni.

Serviciul Public Comunitar Pentru Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Bacău îi așteaptă de luni pe băcăuani pentru a depune cereri în vederea obținerii pașaportului electronic. Acesta are valabilitate trei ani și se eliberează în cel mult 30 de zile de la depunerea cererii.

Costul acestuia este de 266 de lei. În paralel, se vor elibera și pașapoarte simple temporare, în cel mult trei zile de la depunerea cererii, însă au valabilitate un an, iar contravaloarea lor este de 196,2 lei.

Documentele electronice vor fi obținute numai de persoanele cărora li s-a atribuit cod numeric personal (CNP). Astfel, cei care nu se află într-o astfel de situație, pot depune o cerere scrisă pentru atribuirea de CNP la structura de stare civilă din cadrul oricărui serviciu public comunitar de evidență a persoanelor, indiferent de locul nașterii sau ultimul domiciliu avut în țară.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite