Bacău: Copiii își pot petrece vacanța la Biblioteca Județeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații Bibliotecii Județene "Costache Sturdza" au întocmit un program special pentru copii în această vară. Bibliotecarii sunt pregățiți să petreacă toată vacanța alături de cei mai tineri dintre abonați. 

Bibliotecarii sunt pregățiți să petreacă toată vacanța alături de cei mai tineri dintre abonați.  "Angajații de la Secția de Copiii organizează câte trei zile pe săptămână diferite activități interactive cu cei mici. Programul este valabil până în luna septembrie și este menit să vină în sprijinul părinților care îi vor putea lăsa pe micuți în grija noastră câte o oră pe zi", ne-a spus Gabriela Muraru, directorul Bibliotecii Județene.

Astfel, de săptămâna viitoare în fiecare marți, miercuri și joi, în intervalul cuprins între 12.00 și 13.00 se vor desfășura diferite acțiuni la care tinerii pot participa gratuit.

"Marți se vor viziona casete video și DVD-uri cu desene animate sau filme documentare dar se vor face și audiții a unor CD-uri de învățare rapidă a unei limbi străine. Miercuri, bibliotecarii vor juca alături de copii șah, rummy sau vor desena fie pe asfalt sau în aquarelă. Joi se vor citi basme și se vor consulta enciclopedii", ne-a explicat Iulia Leteanu, bibliotecar în cadrul Secției de Copii.

Angajații instituției de cultură spun că au deja foarte multe solicitări pentru acest program. "Noi încercăm să păstrăm grupe de câte 30 de copii. Vara trecută erau și 50, însă sunt prea mulți pentru numărul mic de angajați", a mai zis Gabriela Muraru.

Prin intermediul acestui program abonații au acces gratuit și la Internet.

"Am conceput acest program pentru a ajuta părinții care nu au posibilitatea de a trimite copii în excursii, dar și pentru cei care, chiar dacă sunt la serviciu în timpul zilei, vor să-i lase pe cei mici într-un mediu educativ. Noi încercăm să-i familiarizăm pe copii cu cărțile și să le stimulăm creativitatea", a mai spus Gabriela Muraru.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite