Bacau: Concurs cu jochei şi sărituri la Hemeiuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de cai şi 150 de călăreţi din România se întrec la Baza Hipică de la Hemeiuşi în cadrul Cupei Federaţiei Ecvestre.

Iubitorii călăriei pot asista până duminică, între orele 11.00-17.00, la un concurs hipic unde se vor întrece cai tineri şi juniori debutanţi struniţi de jochei profesionişti. Evenimentul are loc la Baza Hipică de la Hemeiuşi, iar la start au fost înscrişi peste 100 de cai şi 150 de călăreţi. 

„Vrem să avem la Bacău cele mai mari competiţii ecvestre din ţară pentru ca această zonă să devină un punct de atracţie pentru iubitorii de cai“, a declarat Cezar Ivanof, preşedinte al Clubului Sportiv Ecvestru „Decebal“. Patru dintre caii care vor concura la această competiţie vor intra în lotul României şi vor participa atât  la Balcaniadă, cât  şi Europenele de călărie care vor avea loc în 2010. „Acest lucru va fi decis de către reprezentanţii Federaţiei conform unui punctaj stabilit. Oricum, cei patru cai vor obţine o subvenţionare de 80% a cheltuielilor pentru toate competiţiile care vor urma de acum încolo“, a adăugat Ivanof. Vedetele competiţiei vor fi Lagerfeld, care a obţinut titlul de cel mai frumos cal din ţară la competiţia de la Rădăuţi, şi Achile, cel mai înalt cal din ţară, care, la 1,92 de centimetri, a participat  deja din partea României la Balcaniadă.

Cursuri de echitaţie

Nu numai profesioniştii au acces la baza hipică, ci şi amatorii de distracţie. Cursurile de echitaţie sunt atât pentru copiii cu vârsta de peste şapte ani, cât şi pentru adulţi.

Cei care vor să înveţe să călărească au la dispoziţie 25 de cai de rasă. Preţul unui abonament de zece şedinţe este de 200 de lei pentru copii şi 400 de lei pentru adulţi, dar se poate opta şi pentru plata unei singure şedinţe. „Sper să ajung în weekend să arunc o privire măcar. Mă gândesc demult să-mi dau fetiţa la călărie“, ne-a declarat băcăuanca Elena Adumitresei. 

Baza de la Hemeiuşi se întinde pe două hectare şi a costat 800.000 de euro. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite