Bacău: Compozitorului melodiei ”Dragoste la prima vedere” i s-a făcut rău din cauza vremii (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Micolov este internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău după ce a făcut o criză de astm bronșic în timp ce se întorcea de la Suceava spre București. Artistul a povestit de pe patul de spital cum a compus șlagărul ”Dragoste la prima vedere”.

ORA,15.50 Întâmplări vânătorești. Povestea "luminiței călăuzitoare"

Inedita poveste trăită de Ilie Micolov atunci când a compus șlagărul "Dragoste la prima vedere" nu este singura întâmplare stranie din viața sa. Pasionat de vânătoare încă de mic copil artistul își amintește de pe patul de spital ce i-a fost dat să trăiască în vârf de munte cu mulți ani în urmă.

Se afla la vânătoare în zona Petroșaniului și împreună cu un pădurar s-a aventurat spre un platou din munți unde spera să găsească cerbi și căprioare. La un moment dat, în jurul lui s-a făcut o liniște ca de mormânt pe care spune că nu a mai simțit-o niciodată în viața sa.

Și-a luat însă inima în dinți și, însoțit de pădurar a ajuns la platoul de pe munte. "Pădurarul a plecat să caute locuri special amenajate de silvicultori pentru hrana și adăpatul sălbăticiunilor. Am rămas singur iar în jurul meu era o ceață densă. Deodată cerul s-a deschis brusc și a apărut luna iar în fața mea a apărut o ciută mare. Nu am tras în ea. Am început să vorbesc cu animalul, simțeam că mă înțelege", povestește artistul.

După ce a plecat căprioara întunericul a cuprins întreaga zonă. Cum pădurarul nu s-a mai întors la el s-a speriat că va trebui să rămână de unul singur în sălbăticie. A fost salvat însă de o luminiță apărut din senin pe munte și care l-a călăuzit până la cantonul pădurarului. "A doua zi mi-au spus oamenii locului că în acea zonă nu are nimeni curajul să se aventureze, doar pădurarul care mai tot timpul era băut. Mi-au zis că sunt fantome și este o minune că am scăpat teafăr", a spus Ilie Micolov.

Crede că a scăpat cu viață pentru că a cruțat animalul. De la acea întâmplare a renunțat să mai facă vreun rău sălbăticiunilor. Compozitorul povestește că "luminița călăuzitoare" îl ajută acum de fiecare dată când se rătăcește pe drumurile țării atunci când merge la diferite concerte sau își vizitează prietenii. "M-am rătăcit odată pe un drum spre Buzău. Era o ceață foarte densă și trebuia să ajung la Laurențiu Cazan. Am tras mașina pe dreapta și am adormit cam 20 de minute. Am visat luminița întâlnită la vânătoare. Când m-am trezit drumul arăta ca un tunel iar eu vedeam perfect pe unde merg deși în laterale era numai ceață", își amintește artistul.

A aflat apoi de la Laurențiu Cazan că drumul pe care el venise era deja blocat de câteva ore de polițiști din cauza ceții. Atunci și-a dat seama că a fost singurul care a putut să străbată ceața ca și cum ea nu ar fi existat.

ORA, 15.00 Povestea șlagărului "Dragoste la prima vedere"

Melodia care l-a consacrat pe cunoscutul compozitor Ilie Micolov, "Dragoste la prima vedere" are o poveste desprinsă parcă dintr-o altă lume. Artistul a ținut-o secretă mai bine de 30 de ani gândindu-se că nimeni nu o să-l creadă.

A compus-o în doar o oră și jumătate pentru o femeie misterioasă alături de care a petrecut doar câteva minute și care a dispărut din viața sa la fel de straniu cum a apărut. A cunoscut-o la o secție de poliție din capitală în 1983 unde s-a dus să-și recupereze permisul de conducere.

Când a intrat în sediul poliției toată lumea s-a dat la o parte din calea sa și i-a apărut în fața ochilor o femeie de care s-a îndrăgostit pe loc. "Era înaltă, cu părul negru  și lung până la talie. A venit spre mine, m-a îmbrățișat și ne-am sărutat deși era pentru prima oară când o vedeam. Mi-a spus că-i plac melodiile mele și să-i fac și ei un cântec. Mi-a dat numărul ei de telefon pe care l-am scris pe palmă și apoi a plecat", își amintește artistul.

image

După ce și-a recuperat permisul Ilie Micolov a mers spre casă și, în doar o oră și jumătate, avea deja melodia compusă. A sunat imediat la numărul dat de femeie iar la capătul celălalt al firului a auzit vocea ei. I-a cântat melodia la chitară iar ea a rămas impresionată. "Mi-a spus că i-a dat lacrimile de fericire. A rămas că o sun a doua zi să ne întâlnim", își amintește compozitorul.

Când a revenit cu telefonul a avut o surpriză de proporții. I-a răspuns o doamnă în vârstă care i-a spus că la acea adresă nu a locuit niciodată o femeie înaltă, frumoasă, cu părul negru și lung până la talie. "Doamna respectivă a zis că nu are nicio nepoată, nu are telefonul cuplat pe linie cu altcineva și că are acel număr de peste 20 de ani. Am închis și de atunci nu am mai auzit niciodată de cea care m-a inspirat să compun această melodie",  a mai spus Micolov.

Inițial s-a gândit ca melodia "Dragoste la prima vedere" să o dea spre interpretare altor artiști. L-au refuzat însă toți. Nimeni nu ar fi reușit să surprindă esența melodiei devenită mai apoi șlagăr așa cum doar el poate să o facă. "Am compus aproape 80 de melodii  în cei 38 de ani de carieră dar nu sunt interpretabile din cauza vocii mele care nu poate fi imitată", a explicat Ilie Micolov.

ORA.14.00

Îndrăgitul cântăreț Ilie Micolov (61 de ani) compozitorul și interpretul melodiei "Dragoste la prima vedere" a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău marți după ce o tuse sâcâitoare l-a obligat să se oprească din drumul spre capitală.

Medicii spitalului au decis imediat internarea cântărețului la secția Terapie Intensivă. "Domnul Micolov s-a prezentat la noi cu o patologie mixtă cardiopulmonară. Pe fondul unui astm bronșic mai vechi a suferit o decompensare a bolii, cel mai probabil din cauza vremii. I s-a administrat tratamentul necesar și este ținut în continuare sub observație", a spus dr. Gabriel Gavrilă, managerul Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău.

Artistul nu este conectat la aparate, se poate deplasa singur prin rezerva în care este spitalizat și este optimist în privința stării sale de sănătate. "Nu am fost niciodată internat în spital dar nici nu am avut timp să-mi fac investigații serioase. Acum doctorii spun că sufăr de mai multe boli. Mi-au găsit diabet, am tensiunea foarte mare, probleme cu inima, astmul care a recidivat și trebuie să slăbesc vreo 40 de kilograme. Cu siguranță că voi depăși cu bine acest incident", a spus Ilie Micolov.

Medicii băcăuani spun că externarea artistului depinde de modul în care organismul său răspunde la tratamentul administrat.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite