Bacău: Comisarul Ardeleanu a venit singur la poliție și a cerut să fie dus la pușcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virgil Ardeleanu, fostul șef al Serviciului Public Permise Auto Bacău, a fost încarcerat astăzi în Penitenciarul din Bacău, în urma unei  decizii date de instanța Curții de Apel, conform căreia fostul poliţist are de executat trei ani de pușcărie cu executare.

Recursul său a fost respins de Înalta Curte de Casație și Justiție și mandatul a fost pus în aplicare începând de azi la prânz. El este acuzat că ani la rând a luat șpagă de la instructori și elevii școlii de șoferi, pentru a elibera permise auto. 

CITEŞTE ŞI:

Virgil Ardeleanu, șpăgarul permiselor auto, 3 ani de pușcărie cu executare

Cu toate că ieri, Ardeleanu a declarat că nu are habar de decizia instanței de a fi încarcerat, azi, acesta s-a prezentat de bună voie la poliție și a cerut să fie dus în penitenciar.

Ardeleanu l-a căutat azi pe ofițerul de la compartimentul Urmăriți și Mandate și a cerut să fie dus în penitenciar. Nu a mai așteptat să-l ridicăm noi de acasă", a declarat Vasile Oprișan, comandantul Poliției Bacău.

Mâine se va verifica dacă e bun de muncă

Victor Cuzic, directorul închisorii băcăuane, confirmă că azi, Virgil Ardeleanu a intrat pe poarta pușcăriei. „Mâine l-am chemat la raport și voi avea o discuție cu el. Va fi verificat de medic dacă este apt sau nu de muncă. Totodată, i se vor face cunoscute obligațiile și drepturile", a spus directorul Cuzic.

În următoarele 21 de zile, Ardeleanu se va afla în perioada de carantină. În acest timp, Comisia de Individualizare va decide la ce regim de detenție va fi supus fostul șef de la permise auto.

„Cred că va fi încarcerat în regimul semideschis. Apoi, va fi transferat într-o altă închisoare, cel mai probabil la Vaslui sau Botoșani, deoarece la Bacău rămân doar minorii și femeile", a mai adăugat Cuzic.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite