Bacău: Clienţii, atraşi cu reduceri de preţuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii au ieftinit hainele cu 50% de frică să nu rămână cu marfă pe stoc la terminarea sezonului estival. Băcăuanii cumpără orice, de la haine şi pantofi până la genţi. Oficial, reducerile de vară ar fi trebuit să înceapă de pe 15 august.

Primele magazine care au dat startul la ieftiniri sunt cele din Centru şi standurile  din Piaţa Centrală. De câteva zile, acestea au fost asaltate de sute de clienţi, dornici să-şi ia acasă produsul după care au tânjit o vară întreagă, dar de care nu s-au putut apropia din cauza preţului. 

Cele mai căutate produse sunt articolele de îmbrăcăminte, de încălţăminte, poşetele şi genţile. Vânzătorii spun că interesul cel mai mare pentru reduceri îl arată femeile, care petrec zeci de minute într-un magazin de haine.

Inul şi bumbacul, cele mai căutate materiale

„Bluzele şi pantalonii de vară s-au vândut cel mai bine, cu preţuri de până la 45 de lei, la care reducerile au fost de 15-20 la sută. Articolele de îmbrăcăminte din in şi bumbac sunt cele mai căutate în această perioadă“, ne-a declarat Cristina Balint, vânzătoare într-un magazin de îmbrăcăminte.
Însă nu doar hainele, ci şi alte articole au mare căutare în această perioadă. „Am nevoie de o pereche de sandale şi voi cumpăra încă un articol, pentru că la al doilea se oferă o reducere de 50 la sută. Este o ocazie bună să cumpăr ce-mi place“, ne-a spus Violeta Danciu, casnică. Cei mai mulţi dintre cumpărătorii care s-au înghesuit în ultimele zile la reduceri recunosc că îi interesează în primul rând preţul.

„Nu îmi permit să cumpăr haine de firmă, de la magazinele de fiţe. Nici la second-hand nu vreau să apelez, aşa că mi se pare mai convenabilă varianta cu haine noi, dar mai ieftine. Ştiu că pot să fie de calitate mai slabă, dar le verific cu atenţie înainte să cumpăr“, ne-a spus Teodor Cosma.

Vânzările, cu 30% mai mari

Comercianţii spun că, în ultimele zile, vânzările le-au crescut şi cu 25-30 la sută faţă de luna anterioară, datorită faptului că au mai redus preţurile la anumite mărfuri.

Chiar dacă nu este de ajuns pentru a putea spune că afacerile prosperă, aceştia sunt mulţumiţi să ştie că au magazinele pline de clienţi şi că scapă de marfa din stocuri, care nu le aducea niciun profit.

Ana Roșovchi, pensionară: Perioada reducerilor este cam singura în care mă pot gândi să cumpăr îmbrăcăminte.

Cristi Stoica, agent de vânzări: Prețurile sunt bune în aceste zile. Aşa că voi cumpăra câteva cămăși, tricouri şi pantaloni.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite