Bacău: Cisterne de tren cu 40 de tone de motorină s-au ciocnit la intrarea în Gară (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două vagoane încarcate cu motorină și unul cu ciment s-au ciocnit duminică, la ora 17.10, la intrarea în gara Bacău, în timpul unor manevre de triaj pe calea ferată.

UPDATE 10.00 Traficul feroviar între Bacău şi Adjud, întrerupt, duminică seară, după ce vagoanele unui tren de marfă s-au desprins din garnitură şi s-au ciocnit, este îngreunat, luni dimineaţă, pentru trenurile care tranzitează Gara Bacău şi care nu au locomotive Diesel."Dimineaţă, în jur de 6.30, au fost separate cele două vagoane cisternă. Cel fără roţi a fost scos în afara terasamentului, iar celălalt a fost pus pe şine şi preluat de o locomotivă", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, Andrei Grecu, citat de Mediafax.

În prezent, trenurile care tranzitează gara Bacău sunt preluate de două locomotive Diesel pe o distanţă de 20 de kilometri.

Prefectul judeţului, Constantin Scripăţ, estimează că traficul va fi reluat în condiţii normale până la orele prânzului.

***

Fiecare dintre cisterne era încărcată cu câte 40 de tone de carburant adus de la rafinăria Petrobrazi Ploiești și urma să ajungă la una dintre stațiile Petrom de la ieșirea din municipiul Bacău înspre comuna Sarata.

Vagoanele s-au ciocnit in timpul unor manevre pe calea ferata

"Greșeala a pornit de la faptul că lucrătorii CFR nu s-au asigurat dacă vagoanele sunt legate sau nu între ele. De fapt nu erau. Când mecanicul de locomotivă a vrut să mute garnitura de tren de pe linia cinci pe linia opt s-a produs coliziunea între vagoane", a declarat Andrei Grecu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean (ISUJ) Bacău.

Mai bine de două ore, peste o tonă de motorină s-a scurs pe terasamentul de cale ferată. Deoarece exista riscul producerii în orice moment a unei explozii, un echipaj de pompieri a asistat la operațiunea de golire a celor două cisterne și la ridicarea lor cu o macara.

Cisterne de tren pline cu motorina s-au ciocnit la intrarea in gara Bacau

"Un astfel de accident care să pornească de la o simplă manevră de tren nu am avut niciodată. Am reușit să deblocăm traficul și pe linia unu de cale ferată se circulă fără nicio problemă", a spus Nicolae Schirliu, șeful Poliției TF Bacău.

Garnitura de tren avea 17 vagoane dintre care nouă erau pline cu motorină, iar opt cu ciment.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite