Bacău: Ceartă de la logo-urile maşinilor de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Ministerul Finanţelor a dat o amendă, iar OSIM-ul un verdict, scandalul s-a mutat în instanţă în urmă cu câteva săptămâni.

Gioni Popa şi Vasile Ignat, administratorii a două şcoli de şoferi din municipiul Bacău, se acuză reciproc de furt de marcă înregistrată. Scandalul a început în urmă cu şase luni, când Geoni Popa a reclamat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) faptul că marca înregistrată de el a fost preluată de un alt coleg de breaslă.

Oamenii confundă firmele
Popa îl acuză pe Vasile Ignat că foloseşte pe firma montată la şcoala lui de şoferi aceleaşi culori, aceeaşi formă a literelor, dar şi aceleaşi cuvinte. Mai exact, dacă Popa deţine logo-ul „Smart Drive“, Ignat are altul asemănător şi anume „Smart Driving“.

„Am dat mulţi bani ca să înregistrez marca şi acum îmi pierd clienţii pentru că oamenii au ajuns să ne confunde. El foloseşte aceleaşi simboluri şi culori ca ale mele. Până şi o nepoată de-a mea s-a înscris la Ignat în loc să vină la mine“, a afirmat Geoni Popa, instructorul scolii de şoferi care are logoul „Smart Drive“. Omul a reclamat situaţia atât la OSIM, cât şi la Ministerul Finanţelor Publice.

Ambele instituţii au considerat că Popa are dreptate şi că rivalul său Ignat trebuie să renunţe la folosirea simbolurilor. Mai mult chiar, Ignat a primit şi o amendă de 3.000 de lei şi a fost obligat, la începutul lunii aprilie, să înlăture toate elementele de publicitate care conţin marca „Smart Driving“.

Judecătorii vor decide
Vasile Ignat este însă convins că are toate drepturile să folosească simbolurile mărcii. Instructorul a contestat amenda primită de la Ministerul Finanţelor în instanţă şi a refuzat să dea jos sigla de la intrarea în şcoala de şoferi.

„Cei de la OSIM habar nu au pe ce lume trăiesc. Eu mi-am înregistrat marca cu un an înaintea lui Popa, însă cei de la OSIM s-au grăbit şi mi-au anulat-o. Nu poate pune Popa monopol pe culori. Mă judec şi cu OSIM-ul şi cu Popa. Nu cobor firma până nu decide instanţa cine are dreptate“, a afirmat Vasile Ignat. Nici poliţiştii nu au reuşit să pună ordine în lucruri. Cu toate că agenţii s-au dus la şcoala de şoferi a lui Vasile Ignat ca să-i dea jos sigla, omul s-a pus de-a curmezişul şi s-a opus aplicării dispoziţiei Ministerului de Finanţe.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite