Bacău: Casă nouă după viituri, distrusă de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii ISU au intervenit pentru a stinge flăcările care au cuprins casa Didinei Enache din Săuceşti
Angajaţii ISU au intervenit pentru a stinge flăcările care au cuprins casa Didinei Enache din Săuceşti

Pompierii spun că incendiul a fost cauzat de nereguli grave la instalaţia electrică şi că ceilalţi locuitori ar putea păţi acelaşi lucru.

Una dintre casele sinistraţilor din Săuceşti a luat foc ieri, la prânz. Pompierii care au intervenit pentru a stinge incendiul afirmă că acesta a fost cauzat de instalaţia electrică improvizată, cu nereguli grave. Pe de altă parte, primarul Săuceştiului, Costinel Manea, consideră greşită concluzia specialiştilor de la Inspectoratul pentru Situţii de Urgenţă (ISU) din Bacău.

„Casa a fost bună doi ani şi acum nu mai e? Aşa spun pompierii mereu, că instalaţia e de vină!“, spune primarul. Casa băcăuancei Didina Enache a fost în mare parte distrusă, însă femeia a scăpat cu viaţă datorită poliţistului din comună, care a salvat-o. „Am scos-o pe doamnă din casă cu ajutorul nepoatei. Imediat s-a auzit o explozie în interior. Dacă eram mai aproape, viaţa ne era pusă în pericol“, afirmă Eugen Stoica, adjunct al şefului de post în Săuceşti.

„Voi începe o anchetă“
Pompierii veniţi la faţa locului spun însă că incidentul ar fi putut fi evitat dacă instalaţia electrică ar fi fost făcută corect, izolată, şi avertizează şi ceilalţi sinistraţi care locuiesc în casele construite cu bani de la Guvern.

„Cauza este instalaţia electrică improvizată. După izbucnirea incendiului, din cauza temperaturii, a explodat şi butelia“, a spus Viorel Gugleş, locotenent la ISJU Bacău. Chiar dacă pompierii au ajuns repede la Săuceşti, focul a mistuit cea mai mare parte a acoperişului, două camere, mobilier şi îmbrăcăminte. „Casa a luat foc şi a explodat şi butelia“, a spus femeia, lăsată fără locuinţă mai întâi de ape, apoi de flăcări. În faţa situaţiei, edilii din Săuceşti ridică din umeri. „Lucrările le-a făcut SC Edgarprest. Recepţia a făcut-o o comisie din primărie, împreună cu dirigintele de şantier“, a declarat şi viceprimarul Elena Grigoraş. Pentru Didina Enache situaţia rămâne incertă.

„Din câte ştiu, casa nu este asigurată, deşi aşa ar fi trebuit, că este făcută cu fonduri de la Guvern“, a mai spus primarul Costinel Manea. Prefectul Constantin Scripăţ a anunţat că va face o anchetă în acest caz după ce va avea pe masă concluziile finale ale pompierilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite