Bacău: Caş infestat cu stafilococ auriu, în Piaţa Centrală/ Patru copii au ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Sanitar Veterinară Bacău a depistat în urma analizelor că mai mulţi comercianţi vindeau brânză de oaie cu microbi. Toţi au primit „interzis“ la tarabă.

Medicii de la Direcţia Sanitar Veterinară Bacău au demarat controalele după ce patru băcăuani au reclamat la laboratorul din Piaţa Centrală că s-au simţit rău după ce au consumat caş de oaie cumpărat din hala de profil. Alţi patru copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, au fost internaţi în Spitalul de Pediatrie.

„Am prelevat probe de la circa 40 de comercianţi şi în final s-a stabilit că în 13 cazuri exista încărcătură microbiologică, adică mai mulţi germeni decât limita admisă. În unele s-a găsit chiar şi stafilococ auriu. Este cel mai mare lot de produse infestate găsit în piaţă în ultimii ani", ne-a declarat Vlad Ghiorghiţă, purtătorul de cuvânt al DSV Bacău.

Conducerea unităţii a luat imediat măsuri contra celor prinşi că au adus la vânzare brânză preparată în condiţii improprii. „Toţi aceştia au fost scoşi de la tarabe şi nu mai au voie să vină în niciuna din pieţe până ce nu-şi remediază problema. Am transmis numele lor şi la Administraţia Pieţelor pentru a nu-i mai primi", a mai spus dr. Vlad. Aceştia au primit şi câte o amendă de 600 de lei fiecare.

Medicii atrag atenţia că această bacterie este foarte pericluoasă. „Stafilococul auriu este foarte periculos, mai ales la copii. Determină toxiinfecţiile alimentare  cu debut la 4-6 ore de la consumarea produselor infestate. Contaminarea cu acesta se face din cauza lipsei de igienă a personalului sau a echipamanetelor folosite în timpul preparării produselor", ne-a declarat dr. Dana Marcu, coordonatorul Inspecţiei Sanitare din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău.

Astăzi în Piaţa Centrală mai erau doar câţiva comercianţi care vindeau caş de oaie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite