Bacău: Cartierul Bistriţa Lac, asediat de maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii vor steriliza animalele din Sectorul 2
Medicii vor steriliza animalele din Sectorul 2

Locuitorii din această zonă a oraşului nu mai pot ieşi din case de frica patrupedelor care umblă nestingheriţi pe străzi. Peste 500 de băcăuani au ajuns anul acesta la spital din cauza muşcăturilor câinilor vagabonzi.

Străzile cartierului Bistriţa Lac, situat aproape de centrul municipiului, au devenit raiul câinilor vagabonzi. Zeci de maidanezi patrulează „în haită“ zi şi noapte, spre disperarea oamenilor care se tem să mai iasă din case. 

„Sunt convins că cei de la Primărie nu au habar ce coşmar trăim noi, în Bistriţa Lac. Se comportă ca haitele de lupi! Stau câte 10-15 maidanezi şi e de ajuns ca unul să dea semnalul pentru ca toţi să atace din senin trecătorii“, a spus Daniel Vrânceanu, locuitor al cartierului.

Soluţii inedite pentru a scăpa de câini

Copiii nu mai pot merge la şcoală decât însoţiţi de părinţi, de frica patrupedelor din ce în ce mai agresive. Cei care se încumetă să  meargă singuri caută soluţii inedite ca să scape de furia animalelor.

„Acum câteva zile mergeam la şcoală şi am fost atacată de un câine. M-am refugiat într-o scară de bloc şi am stat acolo până au plecat. Sigur am să-mi cumpăr un spray paralizant“, a spus Bianca Marcu, elevă a Şcolii „C. Platon“ din Bacău.Pe lângă frica provocată de câini, băcăuanii mai au de suportat şi alte „chinuri“. Coşurile de gunoi, concepute cu un sistem de basculare, sunt răsturnate de animalele aflate în căutarea mâncării.

Primăria Bacău recunoaşte că problema câinilor vagabonzi este una reală, însă nu vede o soluţie de rezolvare pe termen scurt. „Legea nu ne permite să îi eutanasiem. Îi vom strânge şi îi vom steriliza aşa cum am făcut şi până acum. Astfel, numărul lor se reduce pe cale naturală, dar nu de azi pe mâine“, a declarat Dragoş Luchian, viceprimarul Bacăului.

Anul acesta mai bine de 500 de băcăuani au ajuns la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău după ce au fost muşcaţi de câini. „Vaccinul care se administrează în cazul celor muşcaţi de câini este unul adus din Franţa, foarte scump şi se administrează în mai multe etape. Este destul de incomod pentru pacienţi“, a declarat Valerica Ciobanu, medic al SJU Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite