Bacău: Cârciumă neautorizată la poarta Şcolii „Alexandru cel Bun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pub-ul a răsărit, în urmă cu două zile, pe strada Ioniță Sandu Sturdza, vizavi de fosta Școală nr 5. Clădirea nu are autorizație de construcție, iar societatea nu are aviz de funcționare. Patronul riscă o amendă de până la 100.000 de lei.

Cuvântul „Pub", afișat la intrarea într-o clădire de pe strada Ioniță Sandu Sturdza, a stârnit îngrijorare în rândul conducerii școlii „Alexandru cel Bun" din Bacău, dar și a părinților care au copii înscriși în unitatea de învățământ.

Cum în limba engleză acest cuvânt înseamnă „loc în care se consumă băuturi alcoolice și se mănâncă", oamenii se întreabă cum de la mai puțin de 30 de metri de școală, în următoarele zile va înflori o astfel de afacere.

Noroc că știu limba engleză și mi-am dat seama ce înseamnă «pub». Legea nu permite astfel de construcții decât la o distanță mai mare de 200 de metri de o școală. La noi este peste drum. Eu, ca șef de instituție, nu pot lăsa să răsară o asemenea construcție, deoarece nu mi se pare loial față de elevi și părinți", a afirmat Camelia Stamate, directorul Școlii „Alexandru cel Bun".

Firmă în afara legii

La sesizarea părinților și a conducerii școlii, Poliția Primăriei a luat la bani mărunți avizele și actele de construcție a clădirii. Surpriza a fost una de proporții, deoarece societatea comercială nu are autorizație de funcționare și nici măcar profil de activitate. Ba mai mult, construcția s-a extins cu încă un corp de clădire, fără să existe vreun act emis.

Administratorul firmei nu este deocamdată de găsit. I-am lăsat răspuns să vină la sediul Poliției ca să intre în legalitate. Pentru că societatea nu are autorizație de funcționare eliberată de primărie, riscă o amendă de 20.000 de lei, iar penrtru că nu are acte pentru extinderea clădirii riscă o altă amendă cuprinsă între 1.000 și 100.000 de lei", a declarat Florin Podoleanu, purtător de cuvânt al Poliției Primăriei municipiului Bacău.

Nici ziariștii de la Adevărul de Seară Bacău nu au reușit să-l contacteze pe administratorul pub-ului construit peste drum de școală.

CIFRĂ

200 de metri

Aceasta este distanța minimă admisă de lege între o școală și un loc în care se bea și se fumează

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite