Bacău: Câinii comunitari, aduși din nou la „Târgul de adopție“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociația „Prieteni Necuvântători" organizează astăzi în Parcul Catedralei a doua ediției a „Târgului de adopție" pentru câinii fără stăpân.

După ce, la prima ediție, desfășurată la mijlocul lunii aprilie, 21 de câini comunitari au fost luați spre adopție de către băcăuani, organizatorii au decis să reediteze succesul și în acest weekend.

La ediția din aprilie un singur cățel, din cei 21 adoptați, a fost returnat de către persoana care s-a oferit să-l i-a în grijă. Asta ne-a încurajat să organizăm din nou târgul în speranț că și ceilalți căței pe care noi îi avem în grijă își vor găsi niște stăpâni care să îi ocortească", a spus Dana Barcaru, unul dintre organizatorii evenimentului.

Surprize pentru noii stăpâni

La fel ca la ediția anterioară și la cea din acest weekend câinii oferiți spre adopție sunt deparazitați intern și extern, vaccinați, iar adulții sterilizați. Tot în cadrul târgului, voluntarii Asociației „Prieteni Necuvântători" organizează și o colectă de donații.

Orice băcăuan care iubește câinii poate dona o sumă de bani, hrană, medicamente sau dezinfectanți, bunuri ce vor fi folosite pentru îngrijirea câinilor pe care îi deținem", a mai spus Dana Barcaru. Totodată, pensionarii cu venituri mici care vor adopta căței vor primi gratuit hrana necesară animalelor pe o perioadă de 6 luni din partea organizatorilor. Nici ceilalți viitori proprietari nu sunt lăsați să plece acasă cu „mâna goală".

Fiecare dintre cei care adoptă un cățel primește câte un sac de mâncare pentru noii lor prieteni.Târgul s-a deschis la ora 11.00 iar băcăuanii sunt așteptați să plece acasă cu animăluțul preferat până la ora 17.00.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite