Bacau: Cade cortina peste afacerile cu draperii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzătorii specializaţi în perdele spun că, deşi oferă marfă de primă mână, încasările le-au scăzut la jumătate faţă de 2009.

Oana Savin, designer, s-a lansat în afaceri cu decoraţiuni interioare în urmă cu opt ani. Are un magazin deschis pe strada Băncii Naţionale în care vinde perdele, draperii şi jaluzele, pe care le modifică în propriul atelier după cerinţele clientului. Anul trecut încă mai avea comenzi din plin, dar acum tot mai puţini clienţi îi trec pragul.

„Este un lux la care am renunţat“


„Ne-au scăzut vânzările la jumătate. Anul trecut de Paşte nu ne mai vedeam capul de treabă în atelier. Acum mă bucur dacă intră oamenii în magazin măcar să mă întrebe ce marfă am la vânzare“, spune cu amărăciune femeia. Cu toate acestea, spune că nu vrea să închidă afacerea pentru că are speranţe că situaţia se va redresa.

Băcăuanii spun că preţurile din magazinele de specialitate sunt mult prea mari. „Nu-mi permit să dau 110 lei pe metrul liniar de draperie. Este un lux la care am renunţat odată cu scăderea salariilor“, a spus Mariana Enăchel, profesoară.

Afacere în ton cu moda


Chiar dacă magazinele încă mai oferă diverse tipuri de jaluzele, fie ele verticale, din plastic sau din diferite texturi, specialiştii în domeniu spun că draperiile sunt din nou la modă. Indiferent de ce alegere facem în privinţa materialelor care vor orna camerele sau de unde le cumpărăm, profesioniştii spun că important este ca ele să fie în ton cu mobila.


„Întâi trebuie alese piesele de mobilier şi mai apoi se aleg perdelele şi draperiile. Acestea se aleg în ton cu obiectul sau lucrul pe care vrem să-l evidenţiem în cameră. Anul acesta se poartă nuanţele de crem, portocaliu şi maro“, spune Teodora Nicodim, designer de interior.

Preţuri orientative


Preţul la metru linear de perdea costă între 30 şi 100 de lei. Draperiile se vând între 30 şi 110 lei metrul linear, iar cine doreşte şi un set de pat cu pătură şi feţe de pernă în ton cu acestea trebuie să plătească în jur de 280 de lei în plus.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite