Bacău: Bugetarii sărăcesc în 2010/ Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele de astăzi, 5 ianuarie, scriu despre reducerea salariilor bugetarilor din acest an și despre faptul că proiectul care prevedea construcția centurii ocolitoare a Bacăului a rămas nefinalizat. Mai mult, ziarele scriu despre disponibilizările care vor avea loc în sistemul de învățământ băcăuan.

Bugetarii sărăcesc în 2010. În prima zi de muncă, angajații din administrație și-au calculat venitul din ianuarie 2010. Legea 330 le ia sporuri, premii, ore suplimentare. Rezultatul? Pe total, pierderea va fi 25-40 la suta. Bugetarii ramân doar cu salariul de bază si sporul de vechime. Deșteptarea.

Centura Bacăului, un proiect mort în fașă? Pe 310 decembrie 2009, în Monitorul Oficial a fost publicată Hotarârea de Guvern nr. 1501 privind aprobarea amendamentelor convenite între Guvernul României și banca Internațională pentru Reconstrucție și dezvoltare (BIRD) la Acrodul de împrumut semnat în 2005 pentru finanțarea proiectelor de infrastructură. În baza Acordului, BIRD urma sa asigure "grosul" finațării unor obiective de investiții din infrastructură, printre care și Centura de ocolire a Bacăului. În baza imprumutului, până la finele anului 2009, pentru centura Bacăuluiu se alocase 5,36 milioane euro, din care, contribuția BIRD a fost de 3,83 milioane euro. Banii au fost folosiți pentru proiectarea și supervizarea proiectului la centură. Doar atât.Observatorul de Bacău.

Un nou val de disponibilizări se anunță în învățământul preuniversitar de stat din România pentru toamna acestui an, cu scopul diminuarii cheltuielilor bugetare. Unitațile de învășământ din județul Bacău vor desființa, de la 1 septembrie 2010, sute de posturi. Reducerile de personal sănt impuse de aplicarea Ordonanței de Urgență nr. 114/2009, care prevede o micșorare, din anul scolar urmator, cu 15.000 a numărului total de salariați din educația națională. Ziarul de Bacău

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite