Bacău: Bobocii, pregătiţi de şcoală din vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii cumpără din timp rechizite pentru micuţii care din toamnă vor merge la şcoală.  Andreea Pandele a decis să-şi pregătească deja fetiţa de 7 ani pentru prima zi de şcoală. 

„Am fost săptămâna asta la Şcoala «Miron Costin», ca să cer lista de rechizite. Am rămas surprinsă câte trebuie să iau şi din acest motiv am zis că o să cumpăr săptămâna asta câte ceva, apoi câteva lucruri la următorul salariu din august şi uniforma în septembrie, ca să-mi ajungă banii. În total, trebuie să cheltuiesc cel puţin 700 de lei, dacă nu şi 1.000 de lei", a explicat mămica.

Femeia spune că s-a obişnuit deja cu cheltuielile de început de an şcolar. „Până acum primeam liste de rechizite de la grădiniţă, care mă ajungeau în jur de 300 de lei. Nu făceam un efort finaciar mare, dar de când mi-a scăzut salariul, am zis că fac cumpărăturile din timp“, a mai spus Andreea.


Comercianţii sunt pregătiţi să facă faţă cererilor. „Suntem conştienţi de puterea de cumpărare a oamenilor şi ştim că în toamnă se vor căuta cu precădere lucrurile ieftine. Deja avem clienţi care se orientează de pe acum la rechizite. Cumpără puţin câte puţin“, a afirmat Ionuţ Postiniuc, vânzător la o librărie din oraş.

Rechizite gratuite pentru familiile sărace

Aproape 40.000 de copiii din familii sărace vor primi, pentru anul şcolar 2010-2011, rechizite în valoare de 977.047 de lei. „Vor primi rechizite gratuite copiii care provin din familii a căror membri câştigă lunar 50% din salariul minim pe economie“, a declarat Claudia Merticariu, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite